Overheid wil greep op domeinnamen

Minister Brinkhorst van Economische Zaken wil meer grip en toezicht op de Stichting internet domeinregistratie Nederland (SIDN). De minister wil waarborgen voor de continuïteit van het .nl domein die in gevaar kan komen bij een faillissement van de SIDN.

Het ministerie heeft een impact studie laten verrichten door Stratix naar de gevolgen van het abrupt of geleidelijk uitvallen van het .nl domein.

De minister wil de telecommunicatiewet aanpassen om zo meer controle te krijgen over de SIDN. Of het voorstel zich uitsluitend zal beperken tot waarborgen voor de continuïteit is niet bekend. In het verleden zijn ook proefballonnetjes opgelaten over een voorkeursbehandeling voor de overheid bij het aanvragen van domeinnamen en het voorkomen van domeinnamen met vieze woorden.

Dit artikel is automatisch geconverteerd uit het oude archief van nieuwsbrieven van Bits of Freedom.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.