Donner: Cryptophone beschermt privacy

Nederland spamland

Wetsvoorstel Cybercrime

In tegenstelling tot wat vaak wordt beweerd, is Nederland een belangrijke bron van spam. Het beveiligingsbedrijf Sophos heeft een top 12 samengesteld van landen waar spam vandaan komt. De Verenigde Staten hebben nog steeds de twijfelachtige eer de lijst aan te voeren. Maar liefst 56% van alle spam is uit de VS afkomstig.

De plekken 2, 3 en 4 op de Sophos-lijst worden bezet door Canada, China en Zuid-Korea. Nederland komt met een aandeel van 2% op de vijfde plaats. Daarmee is Nederland de kampioen van Europa. Een omrekening naar inwonersaantal doet Nederland zelfs naar een derde plaats stijgen.

Eerder kondigde minister Brinkhorst van Economische Zaken aan dat hij bij de handhaving van de nieuwe anti-spam wetgeving de situatie voorlopig vooral gaat ‘monitoren’. In zijn beleidsvisie over de spamproblematiek staan geen cijfers over het aandeel van Nederland bij de verzending van spam.

Het Nederlandse computer-tijdschrift PC-active heeft de handel in e-mailadressen voor spammers in kaart gebracht. Het blad heeft spammer-CD’s gekocht en de adressen in een database gezet. Iedereen kan nu online controleren of zijn of haar eigen e-mailadres voorkomt op dergelijke CD’s.

Dit artikel is automatisch geconverteerd uit het oude archief van nieuwsbrieven van Bits of Freedom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.