Petitie: belastingaangifte voor Linux en Mac

Open source aanbestedingen bij de overheid

Onderzoek gevraagd naar privacy-schending KLM reizigers

Minister Brinkhorst wil het makkelijker maken voor kleine aanbieders van open source software om mee te dingen bij aanbestedingen van de overheid. De minister zegt dit in antwoord op vragen van Kamerlid Vendrik (GL) die een pleitbezorger van het gebruik van open source software bij de overheid is.

Vendrik vreest dat de vaak jonge bedrijfjes die open source software produceren problemen ondervinden bij de hoge eisen die de overheid stelt bij aanbestedingen. Zo moeten bedrijven minimaal 5 jaar bestaan.

Brinkhorst heeft toegezegd dat hij binnenkort een nieuw juridisch kader voor aanbestedingen wil ontwikkelen waarbij rekening wordt gehouden met vooral jonge en kleine ondernemingen.

Het programma Open Standaarden en Open Source Software voor de overheid (OSOSS) zal dit jaar voor aanbesteders binnen de overheid een handleiding opstellen over hoe in aanbestedingstrajecten gelijke kansen kunnen worden geboden aan leveranciers van open en gesloten software.

Dit artikel is automatisch geconverteerd uit het oude archief van nieuwsbrieven van Bits of Freedom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.