• Menu

0 recente resultaten

Cameratoezicht in Heerlen

Een inwoner van Heerlen heeft het cameratoezicht in het centrum van Heerlen in kaart gebracht en op zijn website toegankelijk gemaakt. De site bevat, in navolging van Spot the Cam waarop het cameratoezicht in Amsterdam is geïnventariseerd, een kaart waarop de camera lokaties zijn ingetekend. Ook is elke camera gefotografeerd.

Het in kaart brengen van de camera’s heeft de makers van de site maar liefst twee ‘staandehoudingen’ door stadwachten of toezichthouders opgeleverd wegens ‘het zonder vergunning fotograferen van Gemeente eigendom’.

Het College bescherming persoonsgegevens (CBP) stelt in haar onderzoek ‘Cameratoezicht in de openbare ruimte’ van november 2003: “Heerlen heeft een bijzonder intensief cameratoezicht: de gemeente heeft 130 camera’s in gebruik: 36 in het uitgaanscentrum, 33 in het winkelcentrum en 61 in speciale buurten, met als doelstelling het voorkomen van overlast, het tegengaan van dealen en het verminderen van het lastigvallen van het publiek”. Uit een grafiek in het rapport blijkt dat Heerlen de meeste camera’s per inwoner heeft van alle gemeenten in Nederland.

Cameratoezicht in Heerlen http://www.irri.nl/cms/index.php?id=139

Spot the Cam http://www.spotthecam.nl/

Cameratoezicht in de openbare ruimte (19.11.2003) http://www.cbpweb.nl/documenten/pb_20031119_ond_cameratoezicht.htm

Dit artikel is automatisch geconverteerd uit het oude archief van nieuwsbrieven van Bits of Freedom.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag