Overheid dwingt TTPs bij toegang tot crypto berichten

Europese journalisten tegen 'secret Europe'

Data Protection Working Party over Cyber-crime verdrag

De European Federation of Journalists (EFJ) heeft de Europese Commissie en het Europees parlement opgeroepen een einde te maken aan de geheime besprekingen over de regels voor toegang tot EU documenten. Bovendien roept de EFJ de commissie op om de bestaande voorstellen in te trekken.

Het voorstel voor de toegang tot EU documenten en de zogenaamde “Solana Decision” van augustus 2000 onttrekken een hele klasse van documenten aan de openbaarheid. Wanneer stukken onder de beleidsterreinen buitenlandse politiek, veiligheid, defensie, en justitie vallen dan zijn deze per definitie niet meer openbaar, ongeacht de daadwerkelijke inhoud.

Dit artikel is automatisch geconverteerd uit het oude archief van nieuwsbrieven van Bits of Freedom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.