Europese journalisten tegen 'secret Europe'

Data Protection Working Party over Cyber-crime verdrag

Rapport Registratiekamer: Sleutels van vertrouwen

De Data Protection Working Party, een EU adviesorgaan bestaande uit de Registratiekamers van de verschillende Europese landen, heeft in een rapport kritiek geuit op het Cyber-crime verdrag zoals dat door de Raad van Europa is voorgesteld. De Working Party is van mening dat het verdrag te weinig aandacht schenkt aan de bescherming van fundamentele rechten en vrijheden.

Eerder heeft de Global Internet Liberty Campaign (GILC), waarvan Bits of Freedom lid is, kritiek geuit op het ontwerp verdrag. GILC vindt dat het verdrag te veel nieuwe bevoegdheden voor politie en justitie tot gevolg heeft zonder dat daarbij aandacht is voor strafvorderlijke bescherming van burgers. Deze lacune zal vooral tot uiting komen wanneer ook landen met een mindere rechtsbescherming voor hun burgers het verdrag gaan tekenen. Ook is GILC van mening dat het proces waarin het verdrag tot stand is gekomen weinig transparant en democratisch is.

Dit artikel is automatisch geconverteerd uit het oude archief van nieuwsbrieven van Bits of Freedom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.