Terug naar over ons

Hans de Zwart

Hans de Zwart was van oktober 2013 tot en met september 2019 directeur van de digitale burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom. In het verleden was hij Senior Innovation Adviser for Global HR and Learning Technologies bij Shell, daarvoor Moodle-consultant bij een onderwijstechnologieconsultant en hij begon zijn carrière als docent bewegingsonderwijs op een middelbare school in Amsterdam Zuidoost.

Zijn werkveld is altijd het raakvlak tussen technologie (die hij het liefste "open" ziet) en maatschappelijke ontwikkelingen, vaak bekeken vanuit het perspectief van de rechten van burgers. Hij weet dat technologie altijd óók politiek is en gelooft in de kracht van design.

“Onze vrijheid en de democratie staan onder druk nu de meeste van onze interacties digitaal gemedieerd zijn. Ze zijn het beschermen waard.”

Je kunt altijd een gesprek met hem beginnen over: een goed boek dat je recent gelezen hebt, jongleren, filosofie, vrije software, dominoën of The Big Lebowski. Daarnaast leest hij in het openbaar.

Nevenfuncties

Hans is lid van de wetenschappelijke raad van advies van het Instituut voor Informatierecht (IViR)De Academic Advisory Board van IViR en van het onderzoeksproject Blockchain & SocietyDe Scientific Advisory Board van Blockchain & Society. Van juni tot en met december 2019 vangt hij een ouderschapsverlof op in de Grantmaking Committee van het Digital Freedom FundDigital Freedom Fund. Al deze functies zijn onbezoldigd.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.