• Menu

0 recente resultaten

Proost met ons op het nieuwe jaar tijdens de Big Brother Awards 2023!

Het is bijna zover: maandag 15 januari 2024 staat in het teken van alweer de achttiende editie van de Big Brother Awards! Tijdens de uitreiking in Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond te Amsterdam zetten we digitale inbreuken en privacyschendingen in de schijnwerpers. Een avond vol met spraakmakende onthullingen, prikkelende speeches en boeiende kunst: zien we je daar?

Heb jij al gestemd op jouw 'favoriet'?

Demissionair minister Yeşilgöz-Zegerius, de Koninklijke Marechaussee, Meta, X en Telegram én staatssecretaris Van Rij van de Belastingdienst zijn de genomineerden die afgelopen jaar de aandacht trokken.Lees meer over de nominaties Hier lees je meer over hun nominatie en kun je direct stemmen. Dit kan nog t/m 8 januari.

Naast de publieksprijs reiken we ook een expertprijs uit, bepaald door de vakjury. Maar we stellen niet alleen digitale rechtenschenders aan de kaak: er is ook ruimte voor positiviteit. De Felipe Rodriquez Award wordt uitgereikt aan een held die het afgelopen jaar een significante bijdrage heeft geleverd aan onze communicatievrijheid en digitale rechten.  Een eerbetoon aan de privacyvoorvechters dus.

Wat staat er op het programma?

Vanaf 19.00 uur openen de deuren.Koop je ticket hier! Na het bewonderen van de expositie, het aanschouwen (en wellicht aanschaffen) van onze nieuwste merchandise én het heffen van het glas op het nieuwe jaar, begint om 20.00 uur het officiële programma. De avond wordt geleid door dagvoorzitter Sahar Shirzad.

Evelyn Austin (directeur van Bits of Freedom) trapt het programma af met een inspirerende speech. Daarna volgt de uitreiking van de Big Brother expertprijs door Dagmar Oudshoorn (directeur Amnesty Nederland), de voorzitter van de vakjury. Ook de Big Brother publieksprijs wordt uitgereikt, gevolgd door de onthulling van de positieve Felipe Rodriquez Award.

Verdiepende interviews nemen je vervolgens mee in de complexe wereld van digitale rechten, gevolgd door een optreden van Hang Youth om het officiële programma om 22.00 uur af te sluiten. Daarna volgt een borrel, waarbij je tevens kennis kunt maken met andere internetcritici en -fans.

Heb jij je ticket al?Koop je ticket(s) hier! Ze zijn in onze webshop te koop voor €25,- per stuk en gaan hard, dus wees er snel bij. We proosten graag samen met jou op het nieuwe jaar én op de Big Brother van 2023!

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag