de Week van Strava heatmaps, een heftig staaltje social engineering en niks over de smart blockchain

De campagne is gestart: stem 21 maart tégen, voor een betere wet!

Big Brother Awards 2017: De foto’s!

Met nog ruim anderhalve maand te gaan tot het referendum, lanceren we vandaag onze campagne voor eenbeterewet.nl! Hier vind je alles waarom een stem tegen de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017 zo belangrijk is. Want een stem tégen de sleepwet is een stem voor een betere wet.

Op 21 maart kunnen we een stem uitbrengen of we voor of tegen de sleepwet zijn. De huidige wet voor de geheime diensten is inderdaad toe aan een update, maar Nederland verdient een betere wet dan de sleepwet. Met de sleepwet gaat het kabinet een stap te ver en wordt de onschuldige burger onvoldoende beschermd. Een tegenstem is een advies om de wet op vijf cruciale punten te verbeteren. Wat deze vijf punten zijn, leggen we uit op onze campagnesitega naar onze campagnesite voor eenbeterewet.nl en tijdens de vele debatten en activiteiten die de komende weken zullen plaatsvinden.

Op de campagnesite vind je achtergrondinformatie over deze vijf punten, campagnematerialen die je zelf kan printen (coming soon!), veelgestelde vragen over het referendum en de campagne, links naar media, blogs over het onderwerp, video’s en een agenda met belangrijke evenementen en bijeenkomsten. Ook kan je je binnenkort opgeven voor een campagnepakket, waarmee je zelf de straat op kan om met mensen in gesprek te gaan over de wet en het referendum.

We nemen deel aan debatten

In de aanloop naar het referendum zullen we deelnemen aan debatten en andere evenementen over de wet en het referendum. Organiseer je zelf een debat of evenement? Nodig ons dan uit via ons formulier voor spreekverzoeken op deze pagina

We zijn te zien in reclames en advertenties

Hoe groot ons netwerk ook is, er zullen nog steeds mensen zijn die we niet of niet zo makkelijk bereiken. Daarom zullen we voor het eerst advertenties als middel gebruiken om het publiek te bereiken. We maken een spot voor radio en televisie, en beeldmateriaal voor kranten en online. Natuurlijk zullen we uiterst kritisch en transparant zijn bij het plaatsen van online advertenties. Gepersonaliseerde advertenties en andere technieken die gebruik maken van jouw persoonsgegevens en je online volgen gaan we niet inzetten.

We gaan op pad om met zoveel mogelijk mensen te praten over de wet

In de maand maart gaan we, samen met vrijwilligers, in zoveel mogelijk plaatsen in Nederland de straat op om daar met voorbijgangers te praten over de nieuwe wet. We voorzien vrijwilligers die zich hebben aangemeld om mee te helpen bij het referendum van alle informatie die nodig is om het gesprek aan te gaan, en sturen pakketten met een windbreaker, buttons en flyers af zodat we door heel Nederland vertegenwoordigd zijn. Wil je ook meehelpen? Geef je dan op voor de referendumvrijwilligers mailinglijst!

We kunnen je hulp gebruiken

We gaan ons best doen om zoveel mogelijk mensen te bereiken met onze boodschap, en hopen dat jullie meehelpen. Dus deel onze website met je omgeving, geef je op als vrijwilliger, print ons campagnemateriaal en ga de discussie aan! Iedere stem telt!

Klik op de poster en ga naar de doe-het-zelf pagina van onze campagnesite

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.