Ook het kabinet moet investeren in digitale weerbaarheid

We stellen graag aan je voor: Loes Derks van de Ven

De week van Ubercultuur, Google’s recordboete en No-Iograms

Van kunst tot klokkenluiden, in "Meeting the Privacy Movement" schrijft Loes over hoe de privacybeweging van zich laat horen.

Credits:
Foto: Theen Moy

Eind 2013 kwam ik – eigenlijk per ongeluk – op het Chaos Communication Congres terecht. Vanwege de onthullingen van Edward Snowden was het een ontzettend bewogen tijd rondom internetvrijheid en privacy. Een tijd waarin ik veel geleerd heb over het belang van internetvrijheid en privacy en de noodzaak om ons hier als maatschappij voor in te zetten. Ook ik wilde graag mijn steentje bijdragen. Dat ik aan mijn master thesis ging beginnen, bleek de perfecte aanleiding om wetenschappelijke kennis te delen over privacy en de beweging van activisten die zich hier mee bezig houdt. In Meeting the Privacy Movement. Dissent in the Digital Age heb ik een beeld geschetst van de privacybeweging zoals ik deze aantrof tussen 2013 en 2015. Vandaag de dag schrijf ik nog steeds met veel plezier over deze beweging. In de serie "Meeting the Privacy Movement" vertel ik op bof.nl over de manieren waarop de privacybeweging van zich laat horen.

Het is noodzakelijk dat we ons als maatschappij inzetten voor internetvrijheid en privacy.

 1. Keizerskleren : javascript

  Over Chaos Communication gesproken,

  Wat is er aan de hand met jullie website? Werkt niet meer zonder javascripts. Dat geloof je toch niet??
  Hele slechte reclame.
  Veplichte opgave van een email adres bij reacties ineens.
  Waarom is dit ineens?

  Nieuwe input van nieuwe (onzichtbare) krachten?
  Vertrouwen is een kwetsbaar iets, zeker in combinatie met privacy.
  Wanneer je dat op een dergelijke manier op de tocht zet raakt dat aan de wortels van je bestaansrecht en daarmee je toch al niet overlopende aanhang.

  Wat is het plan? Bof voorbereiden op opheffing bij een excuus van gebrek aan zogenaamde belangstelling?

  Of ligt het gewoon aan een modieus doenerige webdesigner die niets kan zonder javascripts en de marketingafdeling die denkt te winnen bij verplicht afstaan van contactgegevens?

  Bah.

  • Hans de Zwart

   Het klopt dat de site niet meer werkt zonder Javascript. We denken dat we met Javascript een betere ervaring voor het merendeel van de gebruikers kunnen realiseren. Uiteraard laden we alleen maar Javascript van onze server, je kunt dus met een gerust hart een uitzondering maken voor onze website en daar wel Javascript laden. Mocht je dat echt niet willen doen, dan kun je wellicht het makkelijkst het nieuws volgen via RSS. Die is nu nog even stuk (hij geeft nog niet de volledige tekst weer) maar moet binnen een paar weken via https://bof.nl/feed te bereiken zijn.

   Commentaar kan (net als op de oude site) gewoon zonder het invullen van een e-mailadres gegeven worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.