• Menu

0 recente resultaten

Veilig e-mailen met behulp van Edward

Voor veilige communicatie raden wij aan om je e-mail te versleutelen. Deze handleiding legt uit hoe je dat kunt instellen. Als je de stappen hebt doorlopen en klaar bent, wil je natuurlijk testen of je alles goed hebt gedaan. Daar hebben wij een handige oplossing voor: je vraagt het aan Edward.

Vraag het aan Edward
Verstuur een versleutelde e-mail aan onze encryptiecontroleur Edward. Dat is een lieve bot* die snel reageert. Hij stuurt je meteen een mailtje terug en vertelt je in een vriendelijke reactie of je instellingen goed zijn. Zo werkt het:

  1. Importeer de publieke sleutel van Edward. Ga daarvoor in je e-mailprogramma (bijvoorbeeld Thunderbird) naar Enigmail > Sleutelbeheer > Sleutelserver > Naar sleutels zoeken.
  2. Zoek naar edward-nl@bitsoffreedom.nl en voeg Edwards sleutel toe aan je lijst.
  3. Klik op OK en verlaat het venster.

Je bent klaar om Edward te mailen! Gevorderd in encryptie? Gebruik dan de PGP-fingerprint van Edward ter verificatie: Edwards fingerprint is B333 AAB2 2A65 D8EA ADC4 4180 999C 60C6 21CF 356E.

Beveilig ook meteen je e-mailverbinding
En als je dan toch bezig bent met je mailinstellingen, zorg er dan ook voor dat je e-mailtjes via een beveiligde verbinding worden verstuurd. Veilig e-mailverkeer kun je vergelijken met veilig browsen via een https-verbinding. Veiliger e-mailen is zo gepiept.

Verder lezen…
Meer weten over versleuteling van je e-mail? Je vindt er van alles over in onze Internetvrijheid ToolboxProbeer nu ook de Internetvrijheid Toolbox. Bijvoorbeeld:

 

*Een bot (komt van robot) is een computerprogramma dat taken kan uitvoeren die normaal door mensen uitgevoerd worden.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag