• Menu

0 recente resultaten

De Week

Een smart tv met gezichtsherkenning, Shadow Brokers en prachtige plakkers. Niet elke tweet wordt gezien, niet elke blog wordt gelezen. Daarom een stukje service van ons naar jou toe: mooie, ontroerende, zorgwekkende en/of hilarische linkjes over internetvrijheid die we deze week ontdekten en graag met je delen.

De if-I-were-you-I-would-reads

   • Stel dat je zelf een interface op je eigen huid zou kunnen plakken, hoe zou dat eruit zien? DuoSkin maakt het mogelijk om de mooie en tijdelijke plaktattoos te maken. Wij dromen helemaal weg..
   • Naar aanleiding van plannen van RTL om een systemen dat bouwen dat niet alleen kijkcijfers meet, maar ook nog eens met gezichtsherkenning de reacties van kijkers registreert (zie meer over het gebruik van data door RTL in dit artikel van Peter Olsthoorn), ging het afgelopen week in het Mediaforum op Radio1 over privacy van terugkijkende tv. Erik Noomen en Nando Boers kwamen tot de conclusie dat ze smart tv’s en terugkijkende kabelaars doodeng vinden. Overigens maakte de Autoriteit Persoonsgegevens deze week bekend dat KPN en XS4ALL hun systemen en privacyvoorwaarden voor digitale televisie hebben aangepast.
   • Ken je Spy vs. Spy? De striptekeningen over twee spionnen die elkaar het leven zuur maken, op Atlas Obscura lees je over de geschiedenis van deze strip sinds de jaren ’60.
   • Silicon Valley-investeerder Peter Thiel schreef voor de New York Times over privacy en de door hem gefinancierde rechtszaak tegen het inmiddels failliete Gawker: “As an internet entrepreneur myself, I feel partly responsible for a world in which private information can be instantly broadcast to the whole planet. I also know what it feels like to have one’s own privacy violated.Wired reageert daar kritisch op en verwijst naar het feit dat Thiel in het bestuur van Facebook zit (om nog maar te zwijgen van het mede door hem opgerichte Palantir).
   • Naar aanleiding van het nieuws over de hackers genaamd Shadow Brokers die de NSA zouden hebben gehackt staat op Nu.nl een achtergrondstuk over de gevaren van de gouden handel in softwarelekken.
   • Frankrijk wil internationale actie tegen encryptie, daarom heeft de minister van Binnenlandse Zaken volgende week een afspraak met zijn Duitse collega. De eerste plannen zijn al opgestuurd, schrijft Reuters.
   • #SaveTwitter. Het was een hoax. Maar het liet wel een aantal mensen nadenken over wat zou kunnen gebeuren als het op een dag echt zover zou komen, dat Twitter zou worden opgeheven. Wat zou dat voor jou betekenen?
   • Het lijkt misschien futiel, het verschil tussen een emoji van een pistool of een waterpistool. Maar aangezien 92% van de online bevolking dagelijks gebruik schijnt te maken van emoji’s, heeft dat heel veel effect. En Jonathan Zittrain legt uit waarom dat Apple’s Emoji Gun Control relevant is voor onze vrije meningsuiting.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag