• Menu

0 recente resultaten

De Week

Sheepview, unlock het web en ja, ook wij schrijven over Pokémon Go. Niet elke tweet wordt gezien, niet elke blog wordt gelezen. Daarom een stukje service van ons naar jou toe: mooie, ontroerende, zorgwekkende en/of hilarische linkjes over internetvrijheid die we deze week ontdekten en graag met je delen.

De if-I-were-you-I-would-reads

  • Top idee. Omdat Google op de Faeroër geen Streetview komt doen, hebben ze het heft in eigen handen genomen: Sheepview. Zelf gaan we dit weekend de broncode van de Apollo 11 even uitpluizen.
  • Onderzoeker, designer en bouwer Sjef van Galen (ontwerper van meerdere edities van de Big Brother Awards) heeft drie stukken speculative fiction online gezet. Onze favoriet? Roti Capy, No Sambal.
  • Eind vorige maand organiseerde Brewster Kahle (van het Internet Archive) een conferentie waarin “how to lock the web open” centraal stond. Er werd gekeken naar manieren om het web betrouwbaar te decentraliseren en meer privé te maken. Lees hier een verslag.
  • Facebook kreeg kritiek te verduren over het feit dat een live-video over de gevolgen van politiegeweld naar hun zeggen door een ‘technical glitch‘ op een cruciaal moment niet beschikbaar was. Ben Thompson legt uit waarom Facebook door de manier waarop ze haar diensten ontwikkelt steeds meer maatschappelijke verantwoordelijkheid zal moeten nemen en transparanter moet worden over haar keuzes.
  • Ook wij ontkomen er niet aan om een Pokémon Go-gerelateerde link te posten. Ian Bogost plaats de rage in een historische context en laat zien hoe cultuur steeds commerciële steun nodig lijkt te hebben om succesvol te zijn.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag