• Menu

0 recente resultaten

Thumbs up voor het ministerie van Veiligheid en Justitie

Minister van der Steur presenteert zijn plannen voor hervormingen op het ministerie van Veiligheid en Justitie. Die hervormingen zijn hard nodig, en we moeten zeggen: die plannen zien er goed uit. Wij helpen dan ook graag mee om die plannen realiteit te laten worden.

Ministerie riep veel kritiek op
Zoals bekend hebben we vaak kritiek op het beleid van het recordwinnende Big Brother Award ministerie van Veiligheid en Justitie. Niet alleen op het gebied van wetsvoorstellen die onnodig grote privacyschendingen veroorzaken of de internetter onveiliger maken, maar ook op de mate waarin het ministerie transparant is.

De hoeveelheid gezwarte Wob-verzoeken beslaat inmiddels een substantieel deel van het formaat van de voormalige bibliotheek van Alexandrië en zowel wij als de ambtenaren bij het ministerie die voor de rechter over deze stukken moeten praten krijgen een lange sik van elke keer hetzelfde riedeltje, waarin keer op keer blijkt dat er ten onrechte informatie niet naar buiten is gebracht.

En als er goed nieuws over het ministerie is, dan geven we ze daar ook alle verdiende waardering voor. Toen minister Van der Steur net minister was nodigde hij ons uit om te komen praten over een visie op privacy. Op andere momenten gaf hij aan dat het ministerie transparanter moest worden. Ook de (nieuwe) ambtelijke baas gaf na zijn aantreden aan dat de hervorming van het ministerie hoog op de agenda staat.

Actieplan Van der Steur
Nu heeft minister Van der Steur een actieplan naar de Tweede Kamer gestuurd over de verbeteringen die bij het ministerie moeten worden doorgevoerd. En eerlijk is eerlijk, die plannen zien er veelbelovend uit. Zo moet het ministerie transparanter worden, een betrouwbare partner zijn en er moeten visies ontwikkeld worden, onder andere over de impact van nieuwe technologische ontwikkelingen. Allemaal dingen waar wij helemaal voor zijn.

Daarom zeggen wij: Beste ministerie van Veiligheid en Justitie, jullie plannen zien er goed uit. Wij denken graag mee hoe die plannen ook daadwerkelijk gerealiseerd kunnen worden. Want beloftes zijn mooi, maar waargemaakte beloftes veel beter. Jullie weten ons te vinden!

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag