• Menu

0 recente resultaten

De Week

Super Bowl, het internet van live objects en KITT. De interwebs zijn groot. Niet elke tweet wordt gezien, niet elke blog wordt gelezen. Daarom een stukje service van ons naar jou toe: mooie, ontroerende, zorgwekkende en/of hilarische linkjes over internetvrijheid die we deze week ontdekten en graag met je delen.

De if-I-were-you-I-would-reads

  • Noisey besteedt deze week aandacht aan de manier waarop festival-apps data verzamelen. Wist je bijvoorbeeld dat die werken met sensoren op het terrein? Daarmee kunnen ze zien hoe jij je beweegt. En dan hebben we het niet over je dans moves.
  • Heb je de Super Bowl gekeken afgelopen week? Watching the watchers krijgt een andere betekenis door dit stuk van Wired waarin het uitlegt welke surveillancemethoden allemaal gebruikt konden worden rondom de American Football finale.
  • In verschillende landen in Europa werd Uber op verschillende manieren ontvangen. En ook AirBnB is net zo populair als omstreden. Nu ziet het ernaar uit dat Brussel richtsnoeren gaat maken over de sharing economy. Maar zoals EurActiv omschrijft, is er nog lang geen consensus over de manier waarop.
  • In een mooi interview met kunstenaar Harm van den Dorpel praat hij over de invloed van digitale cultuur op hoe we denken en gedachten structureren. Zo schreef hij deze passage die we jullie niet willen onthouden: “if you think about, say, printed matter in that case you have to think an idea through completely and give it a form and then publish it, and it is unchangeable. So you’d better figure it all out properly before you have it printed. But that’s not the case anymore […] If an app is not receiving updates then it’s actually a dead product. Nobody is going to complain if they update Facebook and say, ‘Hey Facebook, I thought you had it right the previous time’—this is essential. The internet is an ecosystem of live objects that interact.”
  • Cat Frazier, de vrouw achter prachtig geanimeerde slogans als “blog the pain away” en “lol nothing matters”, is een advice column begonnen.
  • Is that you Michael?” Op Catawiki wordt een replica van KITT, de beroemde slimme auto uit de serie Knight Rider, geveild. Naar het schijnt wordt David Hasselhoff niet meegeleverd.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag