• Menu

0 recente resultaten

De Week

De recruitmentstrategie van de AIVD, opsporingsdiensten die juist niet dark gaan en rokende buizen. De interwebs zijn groot. Niet elke tweet wordt gezien, niet elke blog wordt gelezen. Daarom een stukje service van ons naar jou toe: mooie, ontroerende, zorgwekkende en/of hilarische linkjes over internetvrijheid die we deze week ontdekten en graag met je delen.

De if-I-were-you-I-would-reads

  • In The New York Times stond vorige week zaterdag een goed stuk over en heel belangrijk onderzoek. In tegenstelling tot wat de opsporingsdiensten vaak beweren wordt het volgens de onderzoekers door met name het Internet of Things juist steeds makkelijker om verdachten te volgen. Joseph Nye, voormalig hoofd van de Amerikaanse National Intelligence Council daarover: “There will be dark spots — there always will be. But it’s easy to forget that there is far more data available to governments now than ever before.”
  • In het magazine van de Intermediair stond een boeiend interview met het hoofd werving van de geheime dienst: ‘Marieke’. Ze mijden mensen die komen voor de sensatie, voor James Bond-acties of voor de romantiek. Ze verzuimt het helaas te hebben over de aanzuigende werking van het AIVD huisorkest.
  • We zijn halverwege het science fiction verhaal The End of Big Data van de kunstenaar en technoloog James Bridle. We gaan het dit weekend zeker uitlezen!
  • Een social media professional van een in Washington gebaseerde NGO beklaagt zich op Gawker over het feit dat je (als je niet bereid bent te betalen) als non-profit op Facebook tegenwoordig nog geen 5% van je volgers kunt bereiken met een Facebook post. Wat hem vooral stoort is hoe weinig transparant Facebook is over de manier waarop ze dit doen.
  • Hoe zou het internet eruit zien als alle data alleen maar tijdelijk zou bestaan? Volgens Jeroen van Loon heb je daar buizen en rook voor nodig.
  • Tot slot: Million Short is een zoekmachine waarmee je sites kunt vinden die wat minder populair zijn. Dit is bijvoorbeeld een zoekopdracht naar Bits of Freedom waar de 1 miljoen meeste populaire websites uit weggelaten zijn.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag