• Menu

0 recente resultaten

De Week

Een AI pionier, de Muscles from Brussels en het einde van cash. De interwebs zijn groot. Niet elke tweet wordt gezien, niet elke blog wordt gelezen. Daarom een stukje service van ons naar jou toe: mooie, ontroerende, zorgwekkende en/of hilarische linkjes over internetvrijheid die we deze week ontdekten en graag met je delen.

De if-I-were-you-I-would-reads

  • Google zou Apple 1 miljard dollar hebben betaald om de zoekbalk op iPhones te laten zetten. Bloomberg schrijft dat Apple daarmee zou verdienen aan het privacyschendend advertentiemodel van Google waar Tim Cook de afgelopen tijd juist kritiek op uitte.
  • De CEO van de Deutsche Bank voorspelt dat we over 10 jaar geen cash geld meer gebruiken. Extra handig omdat het dan more traceable wordt. En het is ook zo handig voor big data analyses, voegt de CEO van de Zurich Insurance Group eraan toe, in dit artikel van EurActive.
  • Op onze Internetvrijheid Toolbox besteden we aandacht aan de zoekmachine DuckDuckGo. Een hoop zoekopdrachten krijgen een instant answer. In deze blogpost leggen de medewerkers van DuckDuckGo uit wat hun favoriete instant answers zijn. Handig voor het berekenen van valutakoersen, het bekijken van het weer of het vinden van de ISS.
  • Anil Dash schrijft al jaren over het gebrek aan diversiteit in Silicon Valley. In dit artikel op Medium legt hij uit dat startups bij de start van hun internetdienst al stappen kunnen ondernemen om hun netwerk van gebruikers te verbreden.
  • Marvin Minsky was een pionier op het gebied van kunstmatige intelligentie. Afgelopen week is hij op 88-jarige leeftijd overleden. Op de New York Times staat een mooie necrologie.
  • Zou jij een auto kopen van dit ministerie? Marc Chavannes beschreef op De Correspondent de problemen bij het ministerie van Veiligheid en Justitie. En hij draagt een paar maatregelen aan.
  • Tot slot: via Boing Boing bekeken we deze YouTube-video waarin een aantal poppen én Jean-Claude van Damme uitleggen hoe het internet van de ene kant van de oceaan naar de andere kant komt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag