• Menu

0 recente resultaten

Bits of Freedom zoekt gepassioneerde en ervaren jurist [vacature] — Gesloten

Wie zoeken wij? Een gepassioneerde en zelfstandige jurist met een sterk profiel op het gebied van digitale grondrechten die met een divers team wil opkomen voor internetvrijheid.

Update: Deze vacature is nu gesloten.

Het belangrijkste? Je wilt je inzetten om communicatievrijheid en privacy te verdedigen. Daarnaast heb je een interesse voor de impact van technologie op onze maatschappij en wil je complexe materie precies doorgronden. Je hebt gevoel voor het politieke en juridische krachtenveld en weet beleidsmakers goed te informeren over onze standpunten. Je maakt je werk graag inzichtelijk en bent initiatiefrijk en flexibel.

Jouw juridische scherpte, creatieve denken en sociale betrokkenheid zullen het succes van Bits of Freedom verder vergroten. Je hebt werkervaring op één of meer voor ons werk relevante rechtsgebieden zoals informatierecht, privacyrecht, consumentenrecht of strafrecht. Omdat je één van de gezichten van Bits of Freedom wordt, is het van belang dat je uitstekend kunt schrijven en presenteren en dat je graag contact legt. Omdat je in een klein team zult werken, spreekt het voor zich dat je goed kunt samenwerken met de andere teamleden.

Wat zul je doen? Met de rest van het team en onze supporters vrijheid en privacy op internet verdedigen. We zetten ons in voor een open internet dat toegankelijk is voor iedereen, waar privé-communicatie privé blijft en waar iedereen informatie met elkaar kan blijven delen. We richten ons daarbij met name op de situatie in Nederland. Omdat veel Nederlandse wetgeving begint in Europa ben je ook in Brussel actief. We werken met verschillende organisaties internationaal samen.

Werken voor Bits of Freedom is afwisselend. Je zult relevante juridische ontwikkelingen op het gebied van internetvrijheid signaleren en analyseren. Aan de hand van jouw bevindingen zul je de politiek adviseren, positief beïnvloeden en zo beter beleid bevorderen. Daarnaast heb je een scherpe neus voor mogelijke juridische procedures om onze doelen te bereiken en denk je mee over creatieve vormen en kanalen om positieve impact te hebben op onze internetvrijheid. Je werkt op ons kantoor in Amsterdam.

Wat bieden wij? Bits of Freedom biedt je de unieke kans om te werken bij een jonge organisatie met grote ambities, die belangrijk werk doet. Wij bieden je een inspirerende en uitdagende baan waarin jij je grenzen kunt verleggen op juridisch, communicatief en operationeel vlak. We bieden je veel vrijheid om Bits of Freedom vorm te geven, ruim baan voor eigen initiatieven en veel aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt de kans om een hoogwaardig netwerk op te bouwen en jezelf als expert op onze thema’s te profileren. Het salaris is conform overheidsschalen. Een parttime aanstelling is bespreekbaar (minimum 32 uur per week).

Over Bits of Freedom en procedure De stichting Bits of Freedom verdedigt digitale burgerrechten. Het bureau bestaat uit acht mensen en staat onder leiding van Hans de Zwart. Het bestuur wordt gevormd door Joris van Hoboken (Onderzoeker aan de New York University), Lonneke van der Velden (Onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam), Hermine Masmeyer (Directeur van het European Centre for Human Rights Training) en Remmelt Vetkamp (Chief Financial Officer bij Nyenrode Business Universiteit).

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Hans de Zwart: +31 6 2185 6845, hans.dezwart@bof.nl of Ton Siedsma: +31 6 1338 0036, ton.siedsma@bof.nl. Gelieve een sollicitatiebrief met motivatie, CV en eventuele referenties vóór maandag 11 januari 2016 te mailen naar Hans de Zwart (via bovenstaand e-mailadres). Je hoort uiterlijk vrijdag 15 januari of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag