We stellen je graag voor aan: Christina van Kuijck

De Week

Big Brother Awards 2015: De foto’s

Sucker lists, clickbait en all you can eat. De interwebs zijn groot. Niet elke tweet wordt gezien, niet elke blog wordt gelezen. Daarom een stukje service van ons naar jou toe: mooie, ontroerende, zorgwekkende en/of hilarische linkjes over internetvrijheid die we deze week ontdekten en graag met je delen.

De if-I-were-you-I-would-reads

  • Een erg interessant stuk in de Atlantic. Lead generators maken een soort sucker lists: lijsten met gegevens van mensen die makkelijk een doelwit zijn om op allerlei manieren geld aan ze te verdienen.
  • Gisteren was de eerste uitzending op tv van Super Stream Me. Trouw heeft er ook een mooi artikel over geschreven: ‘Vele ogen maken een marteling‘. Wij vinden het in elk geval een intrigerend experiment. Hebben jullie het gezien? En wat vinden jullie ervan?
  • Bijt jij of bijt ik? Iedereen bijt, want het is clickbait. The Daily Beast schreef een interessant artikel over clickbait en waarom het internet stuk is.
  • In een diepte-interview in Vrij Nederland () geeft activist en computerwetenschapper Christopher Soghoian zijn visie op surveillance door overheden. Daarvan is hij geen voorstander, want volgens hem is de technologie ontworpen om misbruikt te worden. “En als surveillance bijna gratis is, dan doet de politie het te veel. Kijk maar naar Nederland. De politie luistert daar meer af dan in alle andere landen van Europa, op Italië na. Het is net als bij een all you can eat buffet. Als je niet betaalt voor het eten, dan eet je teveel.
  • Is de Bitcoin een volwaardig alternatief voor betalingen via banken? In
    Tegenlicht werden een aantal kritische kanttekeningen geplaatst bij het Bitcoin-evangelie.
     

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.