CDA laat hun voormalige minister in de kou staan

We stellen je graag voor aan: Bram de Vos

‘Everybody has a share’

We hebben regelmatig stagiairs die interessant onderzoek doen. Onze nieuwste aanwinst is Bram de Vos, masterstudent informatierecht in Amsterdam. Bram zal ook met enige regelmaat bloggen, dus je zal zijn naam vaker tegenkomen.

foto3“Door de groeiende aandacht voor onderwerpen als big data en cloud computing raakte ik tijdens mijn juridische bachelor geïnteresseerd in de wisselwerking tussen recht en technologie. In 2014 koos ik daarom voor een master informatierecht aan de Universiteit van Amsterdam. Daar maakte ik het afgelopen collegejaar kennis met uiteenlopende juridische privacy- en communicatievraagstukken. Ik heb gemerkt dat het niet eenvoudig is om technologische vooruitgang te vertalen in heldere, praktische en evenwichtige regels. Bits of Freedom kan daarin een belangrijke bijdrage leveren.

De komende twee maanden ga ik met veel enthousiasme voor Bits of Freedom aan de slag. Tijdens mijn stage zal ik onderzoek doen naar de praktische aspecten van de nieuwe handhavingsbevoegdheden van het College bescherming persoonsgegevens. Vanaf 2016 krijgt deze toezichthouder bijvoorbeeld veel meer ruimte om boetes op te leggen aan privacyschenders. Het zelfstandig opzetten en uitvoeren van dit onderzoek is een ontzettend leerzame ervaring. Daarnaast is het een nuttige voorbereiding op de scriptie die ik direct na mijn stage ga schrijven.”

  1. A. Smit

    ik heb jaren geleden de (toen nog) ontwerprichtlijn uit Europa behandeld.

  2. Jurjen

    Heel veel succes en plezier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.