• Menu

0 recente resultaten

De week in 278 woorden

Bowser, berichten uit de toekomst en handen af van crypto! De interwebs zijn groot. Niet elke tweet wordt gezien, niet elke blog wordt gelezen. En er is meer in de wereld. Daarom een stukje service van ons naar jou toe: alles wat je deze week over internetvrijheid had kunnen lezen, kijken of luisteren in 278 woorden.

Het nieuws van de week
De IT-systemen van de Bondsdag in Berlijn, het Duitse parlement, zijn aangevallen, zo schrijft Der Spiegel. Men zou hebben geprobeerd om toegang tot informatie te krijgen. En dat heeft consequenties. Experts hebben er dagen aan gewerkt om de aanval af te slaan en delen van het systeem zijn tijdelijk uitgeschakeld. Ook is het nog onduidelijk of er schade is. Want de aanval is nog niet opgelost, dat zou zelfs nog weken kunnen duren.

4 if-I-were-you-I-would-reads

  • Bowser nieuwe topman bij Nintendo‘. Need we say more?
  • Naar aanleiding van de  driehonderdste editie van de nieuwsbrief van onze Europese koepelorganisatie, EDRi, brachten zij een eBook uit genaamd ‘Digital rights news from 2025‘. Auteurs vanuit verschillende hoeken van de beweging voor internetvrijheid staan stil bij de onderwerpen waar ze over tien jaar zouden schrijven. Je vindt er ook de bijdrage van Hans de Zwart, ‘The Road Ahead: Marching Backwards Into the Future‘.
  • We weten al een tijdje dat de crypto-expert Bruce Schneier bijzonder helder kan schrijven over hoe we onze rechten op het internet beter kunnen beschermen. Voor de Guardian beschrijft hij hoe ‘cloud computing’ en het weggeven van de controle over apparaten ervoor zorgen dat surveillance het verdienmodel van het internet is. De oplossing voor het probleem ligt volgens hem bij de wetgever en niet persé bij de internetter.
  • Deze week schreven een indrukwekkende lijst privacy en mensenrechten organisaties en individuele experts een open brief aan Obama. De boodschap is duidelijk: van versleuteling moet je afblijven! De EFF legt op hun blog nog eens uit dat versleuteling een onmisbare component is van onze informatie-economie en dat achterdeurtjes voor de overheid onwenselijk zijn.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag