Ook de Grondwet is een wet

De week in 298 woorden

De bewaarplicht Staat voor de rechter

We snappen het, de interwebs zijn groot. Niet elke tweet wordt gezien, niet elke blog wordt gelezen. En er is meer in de wereld. Daarom een stukje service van ons naar jou toe: alles wat je deze week over internetvrijheid had kunnen lezen, kijken of luisteren in 298 woorden.

Het nieuws van de week

De week, het was me er eentje. Weer kwamen een aantal onderste stenen boven: de NSA bleek malware te installeren in de firmware van harde schijven, de laptops van Lenovo bleken standaard te zijn voorzien van software die de encryptie van verbindingen naar websites ongedaan maakt, de Franse geheime dienst bleek ook malware te maken en last but not least bleek ook nog eens dat de NSA inbrak bij een fabrikant van SIM-kaarten om encryptiesleutels voor mobiele telefonie te kunnen stelen. Het maakt weer eens duidelijk: je eigen communicatie beschermen is zinvol.

4 if-I-were-you-I-would-reads

  1. memel parduin

    artikel onder link “NSA bleek malware te installeren in de firmware van harde schijven” geeft een 404-error, link “Zo leert Barbie je steeds beter kennen” verwijst naar een pagina van het Ministerie van Waarheid…

  2. Hans de Zwart

    Dank voor je oplettendheid! Beide links zijn inmiddels gefixt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.