De week in 380 woorden

We stellen graag aan je voor: Suzanne Hartholt

Hof trekt duidelijke lijn in zaak tegen usenet-provider

We hebben regelmatig stagiairs bij ons op kantoor die interessant onderzoek doen. Onze nieuwste aanwinst is Suzanne Hartholt, student Recht & ICT aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze gaat ons onder andere helpen met onderzoek naar handelsverdragen als CETA en TTIP. We stellen haar graag aan je voor:

Suzanne Hartholt“Tijdens mijn studie heb ik vooral geleerd dat het van belang is dat technici verstand krijgen van recht en juristen van technologie. Dat is een grote uitdaging omdat wetgeving, rechtspraak en technologie altijd sterk in beweging zijn: en dat is niet altijd in een goede richting. Ik heb dan ook veel zin om tijdens mijn stage bij Bits of Freedom eindelijk de theorie in de praktijk te brengen om op te komen voor digitale vrijheden.

Ik hoop tijdens deze stage meer over achterliggende technologie├źn te leren zoals encryptie, hacken en blokkades. Bijna alles is tegenwoordig aan te sluiten op het net en alles op het net kan met technologie worden gemanipuleerd, wat juridische conflicten kan veroorzaken. Daarnaast wil ik graag mijn kennis omtrent internationale verdragen verbreden. Verdragen als TTIP, TiSA en CETA die nu ter discussie staan zullen namelijk de komende decennia de regulering omtrent gegevens en daarmee de privacy bepalen. Momenteel ben ik bezig met het afronden van mijn masterscriptie over identificatiesoftware voor consumenten.”

  1. tifkap

    Beetje laat, maarre.. welkom!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.