• Menu

0 recente resultaten

De week in 326 woorden

We snappen het: je tijd is beperkt. Geld moet worden verdiend en de interwebs zijn groot. Niet elke tweet wordt gezien, niet elke blog wordt gelezen. En er is meer in de wereld: woedende rants op Reddit, filmpjes van katten, celebrity fights… Daarom een stukje service van ons naar jou toe: alles wat je deze week had moeten weten over internetvrijheid in 326 woorden.

Deze week:

  • …hebben we meerdere keren de pers te woord gestaan: we spraken met NRC Q over onze nieuwe vacature, hadden een interview met Vrij Nederland over ‘revenge porn’ en zaten donderdagochtend om 6:21 bij BNR om over Kroes en RFID tags te praten.
  • …waren we gastdocent op de Summer Law School van ELSA in Rotterdam. We hebben de 22 studenten uit 13 landen uitgelegd dat technologie niet neutraal is en hebben de ‘Right to be forgotten’-case besproken.
  • …is het fantastische stuk van Dimitri Tokmetzis over onze Ton en de metadata van zijn telefoon vertaald. Het staat op ons blog maar is ook als PDF beschikbaar.

 

Het nieuws van de week:

Privacy voorvechter Max Schrems, bekend van Europe-v-Facebook, brengt een soort ‘class action suit’ tegen Facebook. Volgens Schrems lapt Facebook de Europese privacyregels aan zijn laars. Hij wil dat Facebook haar beleid aanpast in overeenstemming met de Europese databeschermingsregels en dat klagers een kleine schadevergoeding krijgen. Individuele gebruikers uit verschillende landen worden uitgenodigd om mee te doen als klager in de rechtszaak.

Toetje: 3 Why-don’t-you-reads

  • Adam Curtis fans reageerden verrukt toen er afgelopen week voor het eerst sinds tijden weer een blogpost van zijn hand op het BBC blog verscheen. Met tekst en beeld laat hij onder andere zien hoe ‘digital trackers’ door middel van ‘opposition research’ de status quo in stand houden.
  • Anil Dash trekt ten strijde tegen de manier waarop bedrijven uit Silicon Valley het begrip ‘openbaar’ als iets binairs definiĆ«ren.
  • Voor de mensen die willen weten welke algoritmes er aan de basis liggen van onze informatiemaatschappij heeft Marcos Otero een mooie lijst gemaakt.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag