• Menu

0 recente resultaten

De week in 267 woorden

Tropisch weekend! Hét moment om in je hangmat bij te lezen over alles dat je afgelopen week miste op internetvrijheidsgebied. Wij helpen je graag een handje met deze korte samenvatting.

Deze week:

  • … waren we in Brussel voor een bijeenkomst over TTIP. We gaven een presentatie, zagen hoe demonstranten hardhandig verwijderd werden uit de zaal en hoorden dat er massaal is gereageerd op de consultatie over ISDS.
  • … hebben we nagedacht over hoe we meer bedrijfssupporters kunnen werven. Alle hulp is welkom, dus als je goede ideeën hebt horen we het graag!
  • …. hebben we een goed gesprek gehad met de adviesraad internationale vraagstukken van het ministerie van Buitenlandse Zaken over wat BuZa voor internetvrijheid kan doen. Ons advies: investeer in gebruiksvriendelijke, open source pricacy-enhancing technologies (PETs) en practice what you preach.

Nieuws van de week:

De Verenigde Naties publiceerden een rapport dat de zomer van de ministers Opstelten en Plasterk grondig gaat verpesten. De conclusies en aanbevelingen op het gebied van surveillance en privacy in dit rapport zijn namelijk een flinke tik op de vingers voor onze regering, wiens plannen nogal haaks staan op de visie van de VN.

Dingen die gelezen moeten worden:

  • Fijn leesvoer, dit verhaal van Wired over twee crypto-anarchisten en hun plannen om een anonieme betaalmethode op basis van BitCoin te maken.
  • Mocht je het gemist hebben: The Intercept doet uit de doeken hoe de Britse GCHQ niet alleen massaal internetverkeer aftapt, maar het ook probeert te manipuleren.
  • Alle mooie woorden van de overheid over transparantie ten spijt, uit hun daden blijkt het tegenovergestelde, schrijft De Correspondent. En ze illustreren dat met een mooie anekdote.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag