• Menu

0 recente resultaten

De week in 287 woorden

Weekend! Hét moment om bij te lezen over alles wat je afgelopen week miste op  internetvrijheidsgebied. Wij helpen je graag een handje met deze korte samenvatting:

Deze week:

  • …namen we deel aan een rondetafelbijeenkomst van de algemene commissie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking om met kamerleden te spreken over de dreigingen voor onze privacy door TTIP.
  • …hadden we een afspraak met de High Commissioner for Human Rights. Tijdens deze afspraak hebben we hem bijgepraat over de bedreigingen voor onze digitale burgerrechten in Nederland.
  • …verscheen het rapport van het Agentschap Telecom over de bewaarplicht. We hebben het rapport geanalyseerd en wat blijkt: 84 van de 337 aanbieders bewaart gedragsgegevens langer dan ze op grond bewaarplicht moeten.

Het nieuws van de week:
Deze week staat in het teken van de Europese verkiezingen. De Nederlandse stembussen zijn gesloten, maar in andere landen staan ze nog wagenwijd open. De uitslagen laten dus nog even op zich wachten, maar spannend is het wel: welke fracties zullen de grootste zijn als de rook is opgetrokken? En hoe zal de nieuwe agenda van de Europese Unie worden vormgegeven door de nieuwe Europese Commissie en het Europees Parlement?

Toetje: 3 I-would-reads:

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag