• Menu

0 recente resultaten

Verkiezingsdag: deze kandidaten verdienen jouw stem

Vandaag mag je stemmen voor het Europees Parlement, iets waar je zeker de moeite voor moet nemen. Mocht onze Digitale Vrijheidswijzer je nog niet genoeg geholpen hebben, dan geeft het overzicht van kandidaten op WePromise misschien de doorslag.

In Nederland hebben 29 kandidaten van vijf partijen zich nadrukkelijk uitgesproken voor de bescherming van digitale burgerrechten. Zij hebben hun handtekening gezet onder de volgende 10 punten. Toelichting bij deze onderwerpen vind je in het WePromise Handvest.

  1. Ik steun voorstellen voor transparantie, toegankelijkheid van documenten en burgerparticipatie
  2. Ik steun bescherming van persoonsgegevens en privacywetgeving
  3. Ik verdedig ongehinderde toegang tot het internet en online diensten
  4. Ik steun hervorming van het auteursrecht
  5. Ik ben tegen massasurveillance
  6. Ik steun online anonimiteit en het recht op versleuteling
  7. Ik ben tegen private en buitengerechtelijke, strafrechtshandhaving
  8. Ik steun exportbeperkingen van surveillance- en censureringstechnologie
  9. Ik verdedig het principe van multi-stakeholdermodellen
  10. Ik steun het gebruik van vrije en open source software

 

Wat Bits of Freedom je belooft is dat we de komende vijf jaar opnieuw beleidsmakers zullen helpen om te kiezen voor de bescherming van jouw rechten. En dat we onze vertegenwoordigers ter verantwoording zullen roepen wanneer ze zich niet aan hun beloftes houden.

De stemlokalen zijn geopend tot 21:00. Denk aan onderstaande kandidaten wanneer je je democratisch recht om te stemmen uit gaat oefenen. Alle namen kun je terugvinden op WePromise.

 

grid-candidates

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag