Nederland ICT weigert maatschappelijke verantwoordelijkheid

Red het net, in Europa

TA3M, een avond voor activisten en hackers

We blogden er al eerder over: in Europa wordt op dit moment over netneutraliteit besloten. En het ziet er niet goed uit. Onze Nederlandse netneutraliteit staat op het spel. Gelukkig kan je nu wat doen om dat te voorkomen.

Wat dan? Parlementsleden bellen en hun laten weten dat ze netneutraliteit moeten beschermen.

Hoe? Op de site savetheinternet.eu wordt het je makkelijk gemaakt. De belangrijkste parlementsleden worden al voor je uitgekozen, de argumenten worden mooi op een rijtje gezet en bellen via de site is gratis.

Dus? Eigenlijk heb je geen goed excuus meer. Tijd om Brussel te bellen. Want de eerste commissie besluit hierover al op 21 januari!

 

 

 1. Tjeerd

  En in één klap komen we een stuk dichter bij de EU als corporocratie met regelingen als bovenstaande en de investeerder-staatsarbritage clausule in de TTIP welke onderhandeld wordt.

  Ik zag dat BoF een genodigde is voor Marietje Schaakes conferentie op 23 januari. Gaan jullie daar ook zaken zoals dit aan de kaak stellen?

  • Tim Toornvliet

   Zeker! We zitten daar om de bedreigingen van TTIP en investeerder-staatsarbitrage voor burgerrechten toe te lichten.

 2. HerpDerp2012

  Vertaling van de standaardmail in het Nederlands:

  Subject: Red het internet, alstublieft!

  Geachte [GEADRESSEERDE],

  Binnenkort zal de ITRE commissie stemmen op het Commissievoorstel voor de voltooiing van de digitale interne markt.

  Als burger van de Europese Unie ben ik buitengewoon bezorgd dat enkele van de voorgestelde wetsartikelen onvoldoende bescherming bieden voor netneutraliteit zoals de Commissie beoogde. Daarentegen zou het huidige wetsvoorstel leiden tot drastische beperkingen in toegang tot online diensten en materiaal. Zodoende wil ik u er graag op wijzen dat:

  Het voorstelde Artikel 23 de deur openlaat voor een tweeledig Internet, omdat ISP’s (providers) sterk beperkte verbindingssnelheden kunnen bieden tegen verschillende tarieven door de zwak gedefinieerde “specialised services”. In het belang van rechtszekerheid vraag ik u een amendement bij deze definitie te steunen dat verzekert dat deze term enkel diensten dekt die niet over het openbare internet geboden worden.

  Verder laat het huidige wetsvoorstel toe dat toegangs- en inhoudsproviders discriminatoire overeenkomsten kunnen sluiten zolang zij niet de algemene kwaliteit van internettoegangsdiensten (“general quality of internet access services”) herhaald of continu beïnvloeden. Deze provisie is buitengewoon ondoorzichtig, bovendien ontbreekt een duidelijke definitie van ‘algemene kwaliteit’ en is het daardoor gevoelig voor misinterpretatie. Ik verzoek u derhalve gaarne de verwijdering van het woord “general” te steunen.

  Om het wetsvoorstel in lijn te houden met het Handvest van de Grondrechten van de Europese Unie is het tenslotte van essentieel belang verwijzingen naar het arbitrair verstoren of anders beïnvloeden van internetverkeer in het publieke belang te verwijderen. Het internet is een verlengstuk van een fundamenteel mensenrecht dat enkel onder buitengewoon specifieke omstandigheden zou mogen worden beperkt; de term ‘publiek belang’ is in deze context onvoldoende specifiek en laat veel ruimte voor misbruik, ook door overheden.

  Ik hoop u mijn bezwaren in overweging zult nemen en dank u hartelijk voor uw aandacht.

  Met vriendelijke groet,

  een betrokken burger

  • Ot van Daalen

   Dank HERPDERP2012! Een tip voor iedereen die gaat mailen: maak je mails aan parlementsleden zo persoonlijk mogelijk – dan is de kans op succes het grootst. Copy-paste mails belanden al gauw in de prullebak (als ze niet door de spamfilter zijn onderschept).

 3. jhon

  The NET is death long live GRID.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Grid_computing

  Jhon

 4. De arbeidersgenocide is in volle gang

  Oke….

  Ik moet dus die gasten opbellen; die zelf deel uitmaken van het corrupte systeem die dit soort zaken verzint.

  maw het heeft geen enkele zin!
  Nederland moet gewoon kappen met die hele EU; ik ga toch dat stelletje idioten niet vragen of ze AUB dit niet willen doorvoeren??

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.