Kudos voor de Nederlandse politie

Met trots presenteren we: de politieke agenda tracker

Gevraagd: reacties van ministers op internationaal verzet tegen hackplannen

Ja. Politiek ontstaat in de wandelgangen en de achterkamertjes. Maar óók in het openbaar, tijdens besprekingen in de Eerste en Tweede Kamer. We hebben nu een tool ontwikkeld om die besprekingen in de gaten te houden: de politieke agenda tracker.

De politieke agenda tracker houdt de agenda’s van de Eerste en Tweede Kamer bij, en filtert besprekingen aan de hand van zoekwoorden. We hebben alvast een grote lijst met standaard-zoekwoorden vooringevuld, maar die kun je aanpassen aan je eigen wensen. Die wensen kun je vervolgens laten opslaan in een cookie, als je wilt.

Wij hebben er veel aan. Maar we hopen dat het ook handig is voor journalisten, die makkelijk kunnen zien of een debat over auteursrecht in de komende maanden plaats gaat vinden. Of voor NGO’s die alles willen volgen over één bepaald onderwerp.

Een prototype van de politieke agenda tracker is ontwikkeld door een vrijwilliger die anoniem wil blijven. Daarna hebben de helden van UncInc het project voorzien van een mooie voorkant en klaargemaakt voor gebruik. De code maken we beschikbaar onder een AGPLv3 licentie. Je kunt het dus ook op je eigen server draaien en verder ontwikkelen.

We zijn benieuwd wat je ervan vindt: laat het weten in de comments!

 1. Pieter

  Mooi gedaan, mensen – precies wat ik zocht.

  Waar valt de source te downloaden? En is die zo modulair dat er ook gemakkelijk andere organen (EP?) onder vallen te brengen?

  • Ot van Daalen (Bits of Freedom)

   Hi Pieter, goed om te horen! We zijn de code nog wat aan het opschonen en hopen die a.s. vrijdag af te hebben voor publicatie. Stuur me even een mailtje naar ot.vandaalen@bof.nl en ik zorg dat je de code krijgt als die helemaal klaar is. Ik denk niet dat het makkelijk is om de Europese ontwikkelingen ook hierin te verwerken. Maar misschien heb je iets aan Parltrack.

 2. MatthijsK

  Goed werk, BoF!

 3. Rens

  Mooi werk!

  Voor de lange(re) termijn:
  Wat ook nog mooi zou zijn is een index van sleutelwoorden, evt. met gerelateerde woorden erbij. In theorie kan er ook nog een beschrijving bij, maar het meeste wijst zichzelf wel geloof ik. Bijvoorbeeld zo:
  (term; gerelateerd)
  (informatiesysteem; informatiesystemen, internet, databank, registratie)

 4. jan-47

  HEEL MOOI STAAT ONDER MIJN FAVORIETEN
  MIJN DANK

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.