• Menu

0 recente resultaten

Met trots presenteren we: de politieke agenda tracker

Ja. Politiek ontstaat in de wandelgangen en de achterkamertjes. Maar óók in het openbaar, tijdens besprekingen in de Eerste en Tweede Kamer. We hebben nu een tool ontwikkeld om die besprekingen in de gaten te houden: de politieke agenda tracker.

De politieke agenda tracker houdt de agenda’s van de Eerste en Tweede Kamer bij, en filtert besprekingen aan de hand van zoekwoorden. We hebben alvast een grote lijst met standaard-zoekwoorden vooringevuld, maar die kun je aanpassen aan je eigen wensen. Die wensen kun je vervolgens laten opslaan in een cookie, als je wilt.

Wij hebben er veel aan. Maar we hopen dat het ook handig is voor journalisten, die makkelijk kunnen zien of een debat over auteursrecht in de komende maanden plaats gaat vinden. Of voor NGO’s die alles willen volgen over één bepaald onderwerp.

Een prototype van de politieke agenda tracker is ontwikkeld door een vrijwilliger die anoniem wil blijven. Daarna hebben de helden van UncInc het project voorzien van een mooie voorkant en klaargemaakt voor gebruik. De code maken we beschikbaar onder een AGPLv3 licentie. Je kunt het dus ook op je eigen server draaien en verder ontwikkelen.

We zijn benieuwd wat je ervan vindt: laat het weten in de comments!

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag