Comments over privacybeleid zetten Facebook voor het blok

Inspiratie voor je RSS-feed: internetvrijheidblogs

Politie tegenstrijdig over opvragingen bij sociale netwerken

Ok. Waarschijnlijk lees je al tientallen weblogs die je interesseren. Maar hoe zit het met de blogs over internetvrijheid? Hieronder wat inspiratie.

Privacybarometer
De Privacybarometer houdt de politieke ontwikkelingen op het gebied van privacy in Nederland streng in de gaten, onder meer door het stemgedrag van  politieke partijen te analyseren. Volg de Privacybarometer voor een overzicht van alle wetten die in Nederland worden voorgesteld die de privacy raken.

Sargasso
Sargasso is een blog met een brede interesse, over politiek en de rechtstaat en vergelijkbare onderwerpen, maar geregeld ook over privacy en internet.

Privacy International
Privacy International is een van oorsprong Engelse organisatie die zich inzet voor het wereldwijde recht op privacy. Naast het schrijven over issues die hiermee te maken hebben, adviseren zij ook regelmatig regeringen over de hele wereld. Volg hun voor interessante blogs over onder meer de aftapplannen in het Verenigd Koninkrijk en de verkoop van surveillanceapparatuur.

Ars Technica
Ars Technica – ‘de kunst van technologie’ – bestrijkt een breed scala aan onderwerpen, maar biedt ook een goed overzicht van wereldwijde ontwikkelingen op het gebied van internetvrijheid. De focus ligt op de Verenigde Staten.

Light Blue Touchpaper
Dit is het weblog van de security onderzoeksafdeling aan de Universiteit van Cambridge. Blogs gaan over relevante ontwikkelingen op het gebied van onder meer cybersecurity, maar ook internetfiltering. Meer voor de techies.

Technology Liberation Front
Een blog van een enkele “libertarian-minded analysts working in the field of technology policy” dat zich voornamelijk bezig houdt met de invloed van overheid op het internet. Vooral tégen regulering, dus ook tegen sterke privacywetten en netneutraliteit.

TorrentFreak
TorrentFreak schrijft vooral over de verhouding tussen het auteursrecht en filesharing. Volg de blog voor kritisch onderzoek naar claims van de contentindustrie en nieuws over rechtszaken over filesharing.

EFF Updates
Als gouwe ouwe mag het weblog van de Amerikaanse evenknie van Bits of Freedom, de Electronic Frontier Foundation natuurlijk niet ontbreken. Veel artikelen over de ontwikkelingen rond online privacy en burgerrechten, niet alleen in de Verenigde Staten maar ook in de rest van de wereld.

En volg vooral onze Delicous feed, die wordt bijgehouden door een van onze vrijwilligers.

We zijn benieuwd: welke blogs mis jij nog in het lijstje?

 1. Tessa

  rejo.zenger.nl

  Tisk Rein… dat die er niet tussen staat zeg!

 2. Rein Groot

  Die is al lang bekend bij alle volgers 🙂

 3. Arjan

  Arnoud Engelfriet’s blog en TechDirt…

 4. Marniq

  dees vind ik ook altijd boeiend: http://www.datapanik.org. en ik denk dat ie van net over de grens komt, dan hebben we ook een keer iets voor die belgen die anders altijd bij bof terecht moeten

 5. Greenhost

  Engelfriet en ICTRecht zijn goed om bij te houden. Maar verder vooral ook de mailinglijsten van Nettime en Liberation Tech, al zijn dat geen RSS-feeds zoals hier bedoelt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.