• Menu

0 recente resultaten

Inspiratie voor je RSS-feed: internetvrijheidblogs

Ok. Waarschijnlijk lees je al tientallen weblogs die je interesseren. Maar hoe zit het met de blogs over internetvrijheid? Hieronder wat inspiratie.

Privacybarometer
De Privacybarometer houdt de politieke ontwikkelingen op het gebied van privacy in Nederland streng in de gaten, onder meer door het stemgedrag van  politieke partijen te analyseren. Volg de Privacybarometer voor een overzicht van alle wetten die in Nederland worden voorgesteld die de privacy raken.

Sargasso
Sargasso is een blog met een brede interesse, over politiek en de rechtstaat en vergelijkbare onderwerpen, maar geregeld ook over privacy en internet.

Privacy International
Privacy International is een van oorsprong Engelse organisatie die zich inzet voor het wereldwijde recht op privacy. Naast het schrijven over issues die hiermee te maken hebben, adviseren zij ook regelmatig regeringen over de hele wereld. Volg hun voor interessante blogs over onder meer de aftapplannen in het Verenigd Koninkrijk en de verkoop van surveillanceapparatuur.

Ars Technica
Ars Technica – ‘de kunst van technologie’ – bestrijkt een breed scala aan onderwerpen, maar biedt ook een goed overzicht van wereldwijde ontwikkelingen op het gebied van internetvrijheid. De focus ligt op de Verenigde Staten.

Light Blue Touchpaper
Dit is het weblog van de security onderzoeksafdeling aan de Universiteit van Cambridge. Blogs gaan over relevante ontwikkelingen op het gebied van onder meer cybersecurity, maar ook internetfiltering. Meer voor de techies.

Technology Liberation Front
Een blog van een enkele “libertarian-minded analysts working in the field of technology policy” dat zich voornamelijk bezig houdt met de invloed van overheid op het internet. Vooral tégen regulering, dus ook tegen sterke privacywetten en netneutraliteit.

TorrentFreak
TorrentFreak schrijft vooral over de verhouding tussen het auteursrecht en filesharing. Volg de blog voor kritisch onderzoek naar claims van de contentindustrie en nieuws over rechtszaken over filesharing.

EFF Updates
Als gouwe ouwe mag het weblog van de Amerikaanse evenknie van Bits of Freedom, de Electronic Frontier Foundation natuurlijk niet ontbreken. Veel artikelen over de ontwikkelingen rond online privacy en burgerrechten, niet alleen in de Verenigde Staten maar ook in de rest van de wereld.

En volg vooral onze Delicous feed, die wordt bijgehouden door een van onze vrijwilligers.

We zijn benieuwd: welke blogs mis jij nog in het lijstje?

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag