Nieuwsbrief: Eurocommissaris heeft nog steeds geen bewijs voor noodzaak bewaarplicht

Oh kom maar eens kijken, naar onze mooie cadeautips

Eurocommissaris heeft nog steeds geen bewijs voor noodzaak bewaarplicht

Sinterklaas is weer in het land en de kerstman is onderweg. De surprisebriefjes zijn weer getrokken en dat betekent dat er ook weer cadeaus gekocht moeten worden. Maar wat? Slaat bij jou de blinde paniek ook alweer toe als je denkt aan die eindeloze zoektocht naar het juiste cadeau? Wij besparen je graag vele uren door overvolle winkels slenteren en jezelf suf surfen op internet. Om op ideeën te komen hebben wij daarom een wensenlijstje samengesteld en deze delen wij uiteraard graag met jou.

In de categorie baby’s:
1. Nieuw! Het speciale baby-ontwerp van het ‘Niets te verbergen T-shirt’ ontworpen door Suzero. Hij zal niet in de winkels komen te liggen, maar is gewoon eenvoudig ‘hier‘ te downloaden. Past precies op een rompermaatje 74/80.

Voor de creatieve doe-het-zelver:

2. De Enigma-E zelfbouwkit: bouw cryptotechnologie uit de Tweede Wereldoorlog na. Een tip van Matthijs Koot. Disclaimer: deze crypto is wel gekraakt! Dus versleutel niet je dagboek ermee.

3. Super Hero magnetic pixels om je koelkast een stoere twist te geven. Bij ons op kantoor is het na de kleine versie nu tijd om de grote versie te gaan bouwen.

4. Angrybirds bordspel, om je eigen Do Your Bit actie na te bouwen. Deze tip kregen we via onze Facebook.

Natuurlijk slaan we ook de übernerd dit jaar niet over:

5. De MTK-85 8085 Microprocessor Training Kit Bouw je eigen computer! Nog een tip van Matthijs Koot. Je kan er alleen geen Assassin’s Creed op spelen.

Ook hebben we nog een aantal leestips voor je:

6. Iemand die vrijwillig zijn hele leven online plaatst. Een licht ongemakkelijk gevoel bekroop ons wel, maar de lay-out maakt veel goed. Koop het leven van Nicholas Feltron, opgemaakt in mooie plaatjes.

7. Rule 34 van Charles Stross Bizarre maar heel vermakelijke fictie in de nabije toekomst over cybercrime, privacy en Rule 34: “There is porn of it, no exceptions.” Een oude tip van Bart Schermer, maar doet het ook vast goed onder de kerstboom.

8. The Internet of Elsewhere, van Cyrus Farivar. Een van de eerste boeken over de effecten van internet in de landen  Senegal, Zuid-Korea, Estland en Iran. Nog niet gelezen. Maar staat ook op onze lijst.

En tot slot twee boekentips van Maurits Martijn:

9. Hij kan natuurlijk niet ontbreken in deze lijst, de biografie van Steve Jobs

10. En tot slot de ongeautoriseerde autobiografie (een vrij uniek genre, volgens ons) van Assange.

Iedereen veel succes met zijn aankopen en het maken van een verlanglijstje. Hopelijk hebben we je naast de iPad 2, chocoladeletters en ‘geestige’ USB-sticks nog meer inspiratie kunnen gegeven.

  1. Marco Zondervan

    Leestip: Cryptonomicon
    http://en.wikipedia.org/wiki/Cryptonomicon

  2. Kristel

    Vol verwachting klopte mijn hart… tot ik erachter kwam dat de magnetic pixels overal uitverkocht lijken te zijn…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.