• Menu

0 recente resultaten

Eindelijk. Google+ voorkomt misbruik door honden.

Google’s topman Eric Schmidt houdt van provoceren. En lijkt niet zoveel op te hebben met privacy. Afgelopen week deed hij opnieuw een opmerkelijke uitspraak, deze keer over Google+ en het gebruik van pseudoniemen.

Want wat blijkt: Google+ is geen sociaal netwerk, maar een ‘identity service’, zo vertelde Schmidt op het Edinburgh International Film Festival. En dat betekent dat je je echte naam moet gebruiken op Google+. En mensen die bezorgd zijn over hun veiligheid? Die kunnen ervoor kiezen om Google+ niet te gebruiken:

“I asked him how Google justifies the policy given that real identities could put people at risk.

He [Eric Schmidt, OvD] replied by saying that G+ was build primarily as an identity service, so fundamentally, it depends on people using their real names if they’re going to build future products that leverage that information.

Regarding people who are concerned about their safety, he said G+ is completely optional. No one is forcing you to use it. It’s obvious for people at risk if they use their real names, they shouldn’t use G+. […]

He also said the internet would be better if we knew you were a real person rather than a dog or a fake person. Some people are just evil and we should be able to ID them and rank them downward. “

Interessant. Maar ook pseudoniemen kan je naar beneden stemmen. Daarvoor hoef je anonimiteit niet op te heffen. Tegelijkertijd: we zijn erg verheugd dat Eric Schmidt misbruik van sociale netwerken door honden eindelijk gaat voorkomen. Het werd tijd.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag