Advies Hof stelt vraagtekens bij volledige internetcontrole

We stellen je graag voor aan: Rejo Zenger

Nieuwsbrief 7.7: Welke Kamerleden worden helden van een vrij en veilig internet?

Er is dit jaar veel werk te doen voor Bits of Freedom. We zijn daarom erg blij dat we sinds kort maar liefst drie nieuwe collega’s hebben. Samen met hen, én met jullie, kunnen we nog beter opkomen voor internetvrijheid. Vandaag stellen we je graag voor aan onze nieuwe technische burgerrechtenonderzoeker, Rejo Zenger.

“Als vanzelfsprekend ben ik geïnteresseerd in een duurzame, open en vrije samenleving.

Vanaf de eerste dagen ben ik gefascineerd door de onbegrensdheid en het open karakter van het internet en de vrijheid die dat oplevert. Internet is inmiddels niet meer weg te denken uit onze samenleving. Ik zie niet alleen de kansen die het internet biedt, maar ook de noodzaak om die vrijheid te beschermen. In de strijd tegen spam ben ik eind 2002 het project spamvrij.nl begonnen. De organisatie wordt snel serieus genomen en heeft een zinvolle en effectieve bijdrage aan het maatschappelijk debat geleverd. Vanaf dat moment heb ik als systeembeheerder bij verschillende internet providers meegewerkt aan de technische infrastructuur waarop het internet draait. Net als andere techneuten was de groeiende drang tot controle door overheid en bedrijfsleven een doorn in het oog.

Om me zoveel als mogelijk te kunnen richten op de onderwerpen privacy, burgerrechten en transparante overheid, werkte ik de afgelopen jaren parttime. Mijn vrije tijd besteedde ik aan het doen van verzoeken op grond van de ‘Wet openbaarheid van bestuur´ waarmee ik ook een waardevolle bijdrage aan het werk van Bits of Freedom bleek te kunnen leveren. Nu ik dat fulltime kan doen, zal ik alleen maar nog effectiever zijn. De insteek van Bits of Freedom spreekt me zeer aan. Door een sterke lobby en het mobiliseren van massa, stuurt zij beleidsmakers in de juiste richting. Die verandering wordt verduurzaamd door het bewustzijn en de zelfredzaamheid van burgers te vergroten. Die combinatie maakt dat Bits of Freedom een organisatie is waar ik graag aan bijdraag.”

 1. Willem

  Rejo, ik ben blij dat ze je in dienst hebben genomen. Je site geeft blijk van veel inzet en volhardingsvermogen op een lastig onderwerp. Veel mensen worden er niet warm of koud van (“Ik heb toch niets te verbergen?”), maar ik ben er van overtuigd dat de verenigde energie van een paar kritische types op de lange termijn voor de massa meer vrijheid bekent.

  Nog een reden voor iedereen om een kleine regelmatige overmaking in te boeken naar BoF.

 2. Roel

  Ha, een mooie aanvulling!

 3. BjornW

  Perfecte persoon voor Bits Of Freedom! Zowel BoF als Rejo van harte gefeliciteerd met jullie samenwerking 🙂

 4. Henk Schanssema

  Dit wordt echt een win-win situatie!

 5. Joop

  Zou je wellicht een artikel / handleiding kunnen maken hoe de Wet openbaarheid van bestuur werkt? Overheden hebben namelijk de vervelende neiging om maximaal tegen te werken en alle legale en illegale trucs uit te halen om WOB verzoeken te laten stranden.

 6. paulv

  Ik kan niemand bedenken die beter een goede full-time bijdrage kan leveren aan BoF dan jij. Dit is idd een win-win.

  Succes!

 7. Bas thijs

  Gefeliciteerd!

 8. Jaap

  Dat is nog eens een mooie combinatie! Fantastisch.

 9. Matthijs

  Gefeliciteerd, Rejo en BoF, goede combinatie!

 10. David

  Gefeliciteerd! Een hele mooie aanwinst voor BoF!

 11. Diederik

  Deze samenwerking zat er wel aan te komen, maar het is mooi om te zien dat het nu daadwerkelijk gebeurd!

  Rejo, gefeliciteerd! (en BoF met Rejo ;))

 12. Foetsie

  Mooi onderzoek zou zijn: kijken wat er allemaal voor dossiers liggen bij overheid. Het start bij werk.nl / SoZa en het loopt als een rode draad naar justitie….(!?)
  In ieder geval ook gefeliciteerd!

 13. anjar

  Gefeliciteerd, we gaan de goede kant op, einde EPD,einde vingerafdrukken op naar …netneutraliteit?

 14. Johan

  @Joop er is al een handleiding met veel uitleg (op video) over de Wet openbaarheid van bestuur: http://www.woberator.nl/

 15. Simon

  Leuk om je ze zo weer tegen te komen. Perfecte combinatie!

 16. Sicco

  Geweldig om Rejo full-time aan de slag te zien gaan bij BoF!!

 17. Sander

  Hey Rejo en BoF.. Beide van harte gefeliciteerd met de samenwerking!! Mooie combi!

 18. hedvig

  beste rejo.wat goed van je dat je dit bereikt hebt!groetjes van hedvig

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.