Interessante Kamerstukken – week 13

Vragen Gesthuizen (SP) over het stiekem volgen van surfgedrag

Anoniem internetten, vast en op je mobiel

Sharon Gesthuizen van de SP heeft naar aanleiding van de discussie over het stiekem volgen van jouw surfgedrag kamervragen gesteld aan de regering. De vragen zijn hieronder opgenomen.

Vragen van het lid Gesthuizen (SP) aan de minister van Veiligheid van Justitie en de minister van Economische Zaken over gebruikmaking van bedrijven en hun diensten van gedragsprofilering over internetgebruikers

1. Bent u bereid de Kamer te informeren naar aanleiding van het onderzoek van OPTA over onrechtmatig cookiegebruik?1
2. Deelt u mijn mening dat het probleem zich niet beperkt tot onrechtmatig cookiegebruik maar dat het zich uitstrekt over het verzamelen van gebruik- en gebruikergegevens op het internet in het algemeen?
3. Kunt u uitsluiten dat doorverkoop van dergelijke gegevens plaats heeft, die al dan niet in strijd is met de wet, tegen de wens is of in ieder geval zonder de uitdrukkelijke toestemming van de internetgebruiker?
4. Kunt u de Kamer op korte termijn informeren over de voortgang van de Europese Commissie wat betreft het instellen van ‘volg-mij-niet’-wetgeving (do-not-track) en ‘het recht om vergeten te worden’?2 Op welke wijze brengt het kabinet de Nederlandse belangen naar voren in de discussie die op dit moment hierover op Europees niveau wordt gevoerd? Wat zijn hierbij uw belangrijkste speerpunten?

1. http://tweakers.net/nieuws/73281/bedrijven-overtreden-telecomwet-met-ongevraagd-cookiegebruik.html
2. http://www.telegraph.co.uk/technology/internet/8388033/Online-right-to-be-forgotten-confirmed-by-EU.html

  1. Geen

    Dit soort vragen is een goed begin.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.