• Menu

0 recente resultaten

Bewaarplicht bel- en internetverkeer nu ook ongrondwettig verklaard in Cyprus

Iedere keer dat een rechter moet oordelen over de bewaarplicht telecommunicatiegegevens, zet hij een streep door de verplichte monitoring van iedere beller en internetter. Na de hoogste rechters in Duitsland en Roemenië, heeft het Cypriotische Constitutionele Hof de nationale wet bewaarplicht ongrondwettig verklaard. En dat is goed nieuws voor jouw privacy.

Momenteel wordt de controversiële bewaarplicht telecommunicatie geëvalueerd door de Europese Commissie. We kunnen de consequente steun van de Constitutionele hoven goed gebruiken: het wordt langzaamaan onmogelijk de privacy-inbreuk van de bewaarplicht te bagatelliseren.

Meer informatie over de uitspraak vind je bij onze Europese koepelorganisatie European Digital Rights. En lees onze eerdere blogs over de bewaarplicht voor meer achtergrondinformatie. Ook waarom we in Nederland geen rechtszaak aanspannen tegen de bewaarplicht – daarvoor moet eerst onze achterhaalde Grondwet aangepast worden. Maar dat is een ander dossier.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag