• Menu

0 recente resultaten

Privacy op de planken – twee theatertips

Ga je weleens naar het theater? En vind je privacy een belangrijk onderwerp? Dan hebben wij vandaag twee goede theatertips voor je.

1984
Op 16 februari is de première van 1984 van theatergroep Urban Myth in theater Bellevue in Amsterdam. Daarna gaan ze op tournee en is het stuk tot en met 21 april te zien in verschillende steden door heel Nederland.

‘George Orwell had in 1948 al een vooruitziende blik toen hij in ‘1984’ zijn visie op de toekomst van de westerse wereld toonde. Een aantal van zijn fantasieën zijn inderdaad waarheid geworden. Zelfs nog veel uitgebreider en beter dan hij ooit had kunnen denken. En wij genieten met volle teugen van die hoogstandjes die ons leven verrijken!

Als bezoeker neem je plaats in het decor waar de acteurs je dicht op de huid zitten. Zij houden je nauwlettend in de gaten. Loop je mee met het Systeem of probeer je een privépersoon te blijven? 1984 laat zien dat Orwell’s verhaal juist nu actueler is dan ooit.’

Palestra Rex
In Den Haag kan je tot en met 27 februari naar Palestra Rex van theatergroep Drang. Dit stuk gaat specifiek over digitale privacy en is gemaakt in samenwerking met futurist Arjen Kamphuis en de Haagse Hackers van RevSpace.

‘Weet jij wie jou ziet? Weet jij wie jou volgt? Weet jij wat je doet? Informatie is macht. En je geeft het nietsvermoedend uit handen. Gedachteloos. In de schaduw van de jeugdige ego’s beraamt één vrouw een illegaal plan. Een levensgevaarlijke ontsnappingspoging uit het netwerk van informatie. Voor eeuwig het land verlaten. Het land dat in niets meer lijkt op het moederland dat zij kende uit haar jeugd. Ze krijgt hulp uit onverwachte hoek. In de sf-thriller Palestra Rex strijdt de oude vertrouwde cultuur tegen de onvermijdelijke digitale toekomst.’

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag