• Menu

0 recente resultaten

Datalek: defensie zet dossiers letterlijk op straat

Bits of Freedom heeft haar Zwartboek datalekken bijgewerkt. Defensie zette gisteren een aantal kratten met vertrouwelijke gegevens op straat.  

De Dienst Vastgoed Defensie in Utrecht zette gisteren verschillende kratten met vertrouwelijke informatie als oud papier op straat. De dienst gaat verhuizen naar een andere locatie. Onder de vertrouwelijke gegevens die letterlijk op straat belandden zat een lijst met 06-nummers van medewerkers, plattegronden van locaties met kerosineleidingen en een plattegrond van een militair object in Rhenen.

Het Ministerie van Defensie bevestigt de fout en spreekt van een grote blunder.

Bits of Freedom houdt een Zwartboek Datalekken bij om aandacht te vragen voor een groeiend probleem: er wordt steeds meer informatie over ons opgeslagen, en het risico dat de verantwoordelijke de controle over de informatie verliest groeit daarmee ook. Bits of Freedom heeft tegelijkertijd een wetsvoorstel ingediend dat databankbeheerders verplicht om datalekken direct te melden. Zij heeft dat wetsvoorstel toegelicht in een position paper (PDF) (HTML).

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag