Minister Verhagen over bewaarplicht: 'eerst resultaten van EU-evaluatie afwachten'

Parlementaire Agenda Week 4

Buma zet stap terug: geen collectieve licentie, maar downloadverbod

Wat gebeurt er komende week in de Eerste- en Tweede Kamer? Via de agendachecker van PrivacyBarometer hebben wij onze agenda geupdate (zie ook onze wiki).

Voor de komende weken staan de volgende voor internetvrijheid en gerelateerde dossiers relevante onderwerpen gepland:

Tweede Kamer:

 • 27 januari 2010: Tijd: 10:00 -13:00 uur. Plaats: Thorbeckezaal. Algemeen overleg Voortouwcommissie: Veiligheid en Justitie. Kabinetsreactie op het rapport van de werkgroep Auteursrecht.

Eerste Kamer:

 • Geen vergaderingen gepland.

Voor week 5 staan een aantal relevante vergaderingen op het programma:

Tweede Kamer:

 • 2, 3 of 4 februari: Plenair: 32 185 (Wijz. Telecommunicatiewet; aanpassing van de bewaartermijn voor  telecommunicatiegegevens met betrekking tot internettoegang, e-mail over het internet en internettelefonie).

Eerste Kamer:

 • Dinsdag 1 februari 2011: Commissies Justitie en JBZ-Raad. bespreking: brief van de minister van Veiligheid en Justitie d.d. 20 december 2010 met informatie over de Nederlandse inbreng voor de evaluatie van de Dataretentierichtlijn (EK, 31.145, R).
 1. CtrlSPATIE

  Die wijziging in de telecomwet, is dat ook waar NRF implementatie van net-neutraliteit in zit?

 2. Axel Arnbak

  @CtrlSPATIE

  Nee, dit gaat over de ‘reparatiewet’ van toenmalig minister Hirsch Ballin inzake de bewaarplicht. Oftewel, het verkorten van de bewaartermijn van internetverkeersgegevens (e-mail, ip-telefonie en log-in pogingen) van twaalf naar zes maanden. We houden het scherp in de gaten en verwachten na een rondgang langs politieke partijen dat hier een meerderheid voor is.

  Netneutraliteit en de andere NRF-aangelegenheden volgen in een ander traject. Dat ligt momenteel niet bij de Kamer, maar bij het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, dat antwoord moet geven op deze vragen: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-93418.html

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.