• Menu

0 recente resultaten

Historisch dieptepunt CIOT opvragingen

Wij trekken de champagne open want een historisch dieptepunt is bereikt! Volgens onze berekeningen zijn de NAW-gegevens van Nederlandse telecomabonnees al twee miljoen keer opgevraagd dit jaar.

In het Centraal Informatiepunt Onderzoek Telecommunicatie (CIOT) wordt precies bijgehouden wie gebruik maakt van een IP-adres, emailadres en telefoonnummer. De politie kan via het CIOT opvragen wie er achter een IP-adres, emailadres of telefoonnummer zit.

Er wordt gretig gebruik gemaakt van dit “telefoonboek van de politie”. Als we de hoeveelheid opvragingen van vorig jaar extrapoleren naar dit jaar, dan komen we tot de conclusie dat tot aan vandaag, 7 september 2010, al meer dan twee miljoen keer onze gegevens zijn opgevraagd:De gegevens grabbelaar op 2 miljoenEn dit getal loopt alleen maar op: per 10 seconden komt er een aanvraag bij.

Ondertussen blijkt dat de politie de privacyregels stelselmatig schendt. En iedereen loopt het risico de dupe te worden van deze verzamelwoede: denk aan identiteitsfraude, datalekken en misbruik van de gegevens.

Wil je de CIOT teller ook op je site plaatsen? Kopieer dan de code in deze blogpost.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag