Gelekt document bevestigt zorgen nieuwe ronde ACTA

Datalek: wksuperpool.nl lekt adressen en wachtwoorden

Informatievrijhaven IJsland biedt ook inspiratie aan Nederland

Bits of Freedom heetf het Zwartboek datalekken weer bijgewerkt:

  • Juni 2010 De website wksuperpool.nl bleek slecht beveiligd te zijn: door het adres van de website aan te passen kon men eenvoudig bij de door de website opgeslagen gegevens. In de database waren vele e-mailadressen en slecht beveiligde wachtwoorden te achterhalen. De beheerder bevestigde de fout.

Bits of Freedom houdt een Zwartboek Datalekken bij om aandacht te vragen voor een groeiend probleem: er wordt steeds meer informatie over ons opgeslagen, en het risico dat die informatie kwijtraakt groeit daarmee ook. Bits of Freedom heeft tegelijkertijd een wetsvoorstel ingediend dat databankbeheerders verplicht om datalekken direct te melden. Zij heeft dat wetsvoorstel toegelicht in een position paper (PDF) (HTML).

Afbeelding door ingridtaylar, "San Francisco Oil Spill", uitgebracht onder een Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic licentie.

  1. Tweets die vermelden Datalek: wksuperpool.nl lekt adressen en wachtwoorden – Bits of Freedom -- Topsy.com

    […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door fadsandfancies.com, Bits of Freedom. Bits of Freedom heeft gezegd: WKsuperpool.nl lekt adressen en wachtwoorden. En daarmee hebben ze een plek verdiend in ons Zwartboek Datalekken http://bit.ly/bLiiGG […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.