• Menu

0 recente resultaten

Is de VVD voorstander van minder taps?

Het eerste lijsttrekkersdebat ging vooral over financiën, veiligheid en onderwijs – althans, dat dachten we, totdat de Partij voor de Dieren de VVD stevig aan de tand voelde over…privacy. Onze vreugde sloeg om in teleurstelling want de VVD gaf geen antwoord. Dus wij nemen het stokje over.

Waar ging het over? Marianne Thieme (PVDD) vroeg Rutte of de VVD het acceptabel vindt dat in Nederland per dag evenveel telefoons worden getapt als in de Verenigde Staten per jaar. Rutte hield zich op de vlakte; hij weet dat een verspreking hem negatieve publiciteit kan opleveren.

Maar de vraag blijft: gaat de VVD onze privacy verdedigen als het erop aankomt? We weten het nog niet zeker, en laten ons graag overtuigen door Rutte, Teeven of Hennis. Dus nog één keer: is de VVD voorstander van minder telefoon- en internettaps?

Afbeelding gebaseerd op een foto van ElDave, “Honest Phone”, gepubliceerd onder een Creative Commons Attribution-Non-commercial-Share Alike 2.0 Generic-licentie.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag