De AIVD-toezichthouder doet zijn werk niet goed

Is de VVD voorstander van minder taps?

Het verkiezingsprogramma van de Piratenpartij
DOSSIER: Stemwijzer

Het eerste lijsttrekkersdebat ging vooral over financiën, veiligheid en onderwijs – althans, dat dachten we, totdat de Partij voor de Dieren de VVD stevig aan de tand voelde over…privacy. Onze vreugde sloeg om in teleurstelling want de VVD gaf geen antwoord. Dus wij nemen het stokje over.

Waar ging het over? Marianne Thieme (PVDD) vroeg Rutte of de VVD het acceptabel vindt dat in Nederland per dag evenveel telefoons worden getapt als in de Verenigde Staten per jaar. Rutte hield zich op de vlakte; hij weet dat een verspreking hem negatieve publiciteit kan opleveren.

Maar de vraag blijft: gaat de VVD onze privacy verdedigen als het erop aankomt? We weten het nog niet zeker, en laten ons graag overtuigen door Rutte, Teeven of Hennis. Dus nog één keer: is de VVD voorstander van minder telefoon- en internettaps?

Afbeelding gebaseerd op een foto van ElDave, “Honest Phone”, gepubliceerd onder een Creative Commons Attribution-Non-commercial-Share Alike 2.0 Generic-licentie.

 1. Tweets die vermelden Is de VVD voorstander van minder taps? – Bits of Freedom -- Topsy.com

  […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Attilla de Groot, Peter-Paul de Goeij, Marc Bosch, Joost Schellevis, Bits of Freedom en anderen. Bits of Freedom heeft gezegd: Bits of Freedom: "Is de @VVD voorstander van minder taps?": http://is.gd/cjw3P (@jeaninehennis @partijvddieren) […]

 2. Zindendehollander

  @Jeaninehennis: @zinkendholland Doel is alleen taps indien noodzakelijk en onder strakke voorwaarden. Dat kan tot minder taps leiden.
  @zinkendholland VVD staat voor de vrijheid en privacy v eenieder! Meer taps is geen doel. Wel strakke vw-en waaronder taps plaatsvinden

 3. bof » Twitter Trends

  @Jeaninehennis Wat is het antwoord van de #VVD hierop? #minderoverheid…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.