• Menu

0 recente resultaten

Vraag jouw politieke partij digitale vrijheid te beschermen!

De landelijke verkiezingingen komen er aan. Daarom worden de verkiezingsprogramma’s in sneltreinvaart geschreven. Bits of Freedom heeft een voorzet gegeven, door alle politieke partijen te vragen de punten uit het Manifest voor digitale vrijheid (PDF) over te nemen in hun verkiezingsprogramma’s.

Maar nu moeten we politici ook laten weten dat kiezers dit belangrijk vinden. Daarvoor hebben we jullie nodig! Jij hebt een unieke kans om digitale vrijheid voor de komende jaren te beschermen, door te zorgen dat de punten uit ons Manifest meegenomen worden. Jij moet onze voorzet inkoppen. Hoe? Simpel!

Hieronder staat hoe je kan helpen om digitale vrijheid in de komende jaren te beschermen. Wees snel, want de verkiezingsprogramma’s worden nu geschreven: deze week (1 maart tot 5 maart) moeten wij van ons laten horen! Update 12/10: inmiddels worden de verkiezingsprogramma’s gefinaliseerd; nu is het zaak om bij de partijcongressen amendementen indienen om te zorgen dat daar onze punten aan de orde komen. Veel dank aan iedereen die mails heeft gestuurd, en de banners op haar website heeft geplaatst. Je kunt de banners van je website halen.

Wat kan je doen?

 • Laat je politieke partij weten dat ze digitale vrijheid moeten beschermen in hun verkiezingsprogramma voor 2010. Schrijf een mail. Stuur hun het Manifest voor Digitale Vrijheid en vraag hun met deze begeleidende tekst wat zij doen om digitale vrijheid te beschermen in de verkiezingen. Hieronder zijn de contactgegevens van de verschillende politieke partijen opgenomen. Dat is misschien ouderwets, maar we moeten lawaai maken, want alleen dan worden we gehoord.
 • Plaats een banner Hieronder zijn verschillende banners die je op je site kan plaatsen om aandacht te vragen voor onze campagne.
 • Blog erover en tweet erover Schrijf op je eigen blog waarom digitale vrijheid belangrijk is en schrijf over onze campagne. Tweet erover: #digitalevrijheid2010. Zorg dat mensen je horen!
 • Vertel het aan je vrienden Vraag vrienden, familie en kennissen om deze actie te ondersteunen en vraag hun om digitale vrijheid te beschermen.
 • Overleg en coördineer Laat in de comments weten wat je al hebt gedaan, wat je nog gaat doen, en wat wij moeten doen om meer aandacht te vragen hiervoor. Overleg met elkaar via IRC (irc.freenode.net #bitsoffreedom) of via twitter (#digitalevrijheid2010).

Contactgegevens voor de verkiezingsprogramma’s van 2010

Wij houden ons aanbevolen voor het officiële email-adres van de programmacommissies van de CU, PvdA, PvdD, PVV en SP. Update: sommige partijen worden overspoeld met mails. Gebruik svp “Digitale vrijheid” in het onderwerp zodat de ontvangers het makkelijk kunnen verwerken.

 • CDA – verkiezingsprogramma@cda.nl.
 • ChristenUnie – verkiezingsprogramma@christenunie.nl .
 • D66 – Frank van Mil, f.vanmil@d66.nl.
 • GroenLinks – programmacommissie@groenlinks.nl. Zie ook http://programma.groenlinks.nl.
 • Nieuw Nederland – contact@nieuw-nederland.nu.
 • PvdA – pvda@pvda.nl.
 • PvdD – tweedekamer2010@partijvoordedieren.nl.
 • PVV – G.Wilders@tweedekamer.nl.
 • SP – sp@sp.nl.
 • Trots op Nederland – r.verdonk@tweedekamer.nl.
 • VVD – verkiezingsprogramma@vvd.nl
 • Mis je een partij? Laat het ons weten via info@bof.nl.

Banners

Knip de code hieronder en plaats hem vlak na de <body> tag of vlak voor de </body> tag. Laat de banners verwijzen naar: https://www.bof.nl/2010/03/01/vraag-jouw-politieke-partij-digitale-vrijheid-te-beschermen/. Update 12/3/10: de campagne bevindt zich nu in de volgende fase: we gaan kijken via bij de partijcongressen aandacht vragen voor digitale vrijheid. Je kan de banners van de website halen. Veel dank aan iedereen die de banners op zijn website heeft geplaatst!

2_corner_right

2_corner_left

1_corner_left

1_corner_right

468x60_digivrijheid

Of in Flash: klik om te downloaden

Of hang een poster op (klik op de poster om de PDF te downloaden)

Screenshot-4

Afbeelding hierboven gebaseerd op een foto van pascal \o/, “voting (2)”, gepubliceerd onder een Creative Commons Attribution-Noncommercial 2.0 Generic-licentie.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag