Eurocommissaris Reding: "richtlijn bewaarplicht opnieuw toetsen"

Vraag jouw politieke partij digitale vrijheid te beschermen!

Persbericht: "Bits of Freedom start verkiezingscampagne voor digitale vrijheid"
DOSSIER: Stemwijzer

De landelijke verkiezingingen komen er aan. Daarom worden de verkiezingsprogramma’s in sneltreinvaart geschreven. Bits of Freedom heeft een voorzet gegeven, door alle politieke partijen te vragen de punten uit het Manifest voor digitale vrijheid (PDF) over te nemen in hun verkiezingsprogramma’s.

Maar nu moeten we politici ook laten weten dat kiezers dit belangrijk vinden. Daarvoor hebben we jullie nodig! Jij hebt een unieke kans om digitale vrijheid voor de komende jaren te beschermen, door te zorgen dat de punten uit ons Manifest meegenomen worden. Jij moet onze voorzet inkoppen. Hoe? Simpel!

Hieronder staat hoe je kan helpen om digitale vrijheid in de komende jaren te beschermen. Wees snel, want de verkiezingsprogramma’s worden nu geschreven: deze week (1 maart tot 5 maart) moeten wij van ons laten horen! Update 12/10: inmiddels worden de verkiezingsprogramma’s gefinaliseerd; nu is het zaak om bij de partijcongressen amendementen indienen om te zorgen dat daar onze punten aan de orde komen. Veel dank aan iedereen die mails heeft gestuurd, en de banners op haar website heeft geplaatst. Je kunt de banners van je website halen.

Wat kan je doen?

 • Laat je politieke partij weten dat ze digitale vrijheid moeten beschermen in hun verkiezingsprogramma voor 2010. Schrijf een mail. Stuur hun het Manifest voor Digitale Vrijheid en vraag hun met deze begeleidende tekst wat zij doen om digitale vrijheid te beschermen in de verkiezingen. Hieronder zijn de contactgegevens van de verschillende politieke partijen opgenomen. Dat is misschien ouderwets, maar we moeten lawaai maken, want alleen dan worden we gehoord.
 • Plaats een banner Hieronder zijn verschillende banners die je op je site kan plaatsen om aandacht te vragen voor onze campagne.
 • Blog erover en tweet erover Schrijf op je eigen blog waarom digitale vrijheid belangrijk is en schrijf over onze campagne. Tweet erover: #digitalevrijheid2010. Zorg dat mensen je horen!
 • Vertel het aan je vrienden Vraag vrienden, familie en kennissen om deze actie te ondersteunen en vraag hun om digitale vrijheid te beschermen.
 • Overleg en coördineer Laat in de comments weten wat je al hebt gedaan, wat je nog gaat doen, en wat wij moeten doen om meer aandacht te vragen hiervoor. Overleg met elkaar via IRC (irc.freenode.net #bitsoffreedom) of via twitter (#digitalevrijheid2010).

Contactgegevens voor de verkiezingsprogramma’s van 2010

Wij houden ons aanbevolen voor het officiële email-adres van de programmacommissies van de CU, PvdA, PvdD, PVV en SP. Update: sommige partijen worden overspoeld met mails. Gebruik svp “Digitale vrijheid” in het onderwerp zodat de ontvangers het makkelijk kunnen verwerken.

 • CDA – verkiezingsprogramma@cda.nl.
 • ChristenUnie – verkiezingsprogramma@christenunie.nl .
 • D66 – Frank van Mil, f.vanmil@d66.nl.
 • GroenLinks – programmacommissie@groenlinks.nl. Zie ook http://programma.groenlinks.nl.
 • Nieuw Nederland – contact@nieuw-nederland.nu.
 • PvdA – pvda@pvda.nl.
 • PvdD – tweedekamer2010@partijvoordedieren.nl.
 • PVV – G.Wilders@tweedekamer.nl.
 • SP – sp@sp.nl.
 • Trots op Nederland – r.verdonk@tweedekamer.nl.
 • VVD – verkiezingsprogramma@vvd.nl
 • Mis je een partij? Laat het ons weten via info@bof.nl.

Banners

Knip de code hieronder en plaats hem vlak na de <body> tag of vlak voor de </body> tag. Laat de banners verwijzen naar: https://www.bof.nl/2010/03/01/vraag-jouw-politieke-partij-digitale-vrijheid-te-beschermen/. Update 12/3/10: de campagne bevindt zich nu in de volgende fase: we gaan kijken via bij de partijcongressen aandacht vragen voor digitale vrijheid. Je kan de banners van de website halen. Veel dank aan iedereen die de banners op zijn website heeft geplaatst!

2_corner_right

2_corner_left

1_corner_left

1_corner_right

468x60_digivrijheid

Of in Flash: klik om te downloaden

Of hang een poster op (klik op de poster om de PDF te downloaden)

Screenshot-4

Afbeelding hierboven gebaseerd op een foto van pascal \o/, “voting (2)”, gepubliceerd onder een Creative Commons Attribution-Noncommercial 2.0 Generic-licentie.

 1. Kristel

  Zou de code code moeten werken met een simpele widget functie in iWeb?

 2. Ot van Daalen

  Ga zo door!! Mail verkiezingscommissie @VVD: “vandaag van groot aantal mensen mail ontvangen om aandacht te besteden digitale vrijheid”

 3. Barry

  Banner geplaatst. Heb wel even alle “-tekens moeten vervangen, ik denk dat jullie standaard HTML code een andere karakterset dan ASCII gebruikt.

 4. Cyberwarzone.com

  Artikel in het engels geplaatst op

  http://www.home.cyberwarzone.com/blog/manifest-digital-freedom

  Ook gelijk op twitter geshared.

 5. robin

  de quotjes zijn van de verkeerde kant, jullie moeten de “rechtopquote” gebruiken en niet de links-rechts-quote

  verder prima in wordpress bij http://basisinkomen.nl
  ( net onder de body tag)

 6. Paul Rabattski

  Goede actie. Banner geplaatst. Moest wel alle dubbele aanhalingstekens vervangen door “normale” dubbele aanhalingstekens.

 7. Ot van Daalen

  Tot onze grote onvrede past WordPress de haakjes vanzelf aan. Die zullen dus nog even handmatig veranderd moeten worden in “echte” haakjes. Excuses daarvoor!

 8. Nienke

  Hoi 🙂 Goeie actie! Ik heb deze page gesubmit naar reddit.com/r/nederlands, maar daar zit maar een stuk of 100 man dus ik weet niet of dit veel effect heeft. Misschien even contact opnemen met tweakers.net? Als zij een nieuwsbericht hierover doen dan bereik je wel een breed publiek van tech-minded nederlanders. Veel succes verder!

 9. Arnoud Engelfriet

  Die curly quotes kun je uitzetten met bv. deze plugin: http://wordpress.org/extend/plugins/sem-unfancy-quote/

  Nadeel is wel dat het dan automatisch voor de hele site geldt.

  Enne, banner staat op nu ook op mijn blog.

 10. Ewald Tienkamp

  Wanneer de te kopiëren html code voor het plaatsen in WordPress door [1] wordt gehaald, zou het wel goed moeten werken. Vergeet niet om de tweede optie op die pagina uit te vinken. In de WordPress Codex, [2], is meer informatie te vinden over waarom dit de manier is dat het wel werkt.

  [1] http://www.onlinetools.org/tools/htmlizerdata/
  [2] http://codex.wordpress.org/Writing_Code_in_Your_Posts

 11. Aad J. de Beijer

  Stop de dictatuur van de gevestigde partijen: SStop de immigratie ;stop de JSF;Stop de ontw. hulp;stop alle subsidies zgn. ter bevordering vsn de inburgering.
  Alleen stemrecht voor houders v. Nl. nationaliteit

 12. Mathieu

  Ik heb de VVD ook een mail gestuurd. Ben alleen vergeten een onderwerp eraan mee te geven. Hopelijk komt deze bij de goede persoon aan.

  Ook op mijn website Fellicht.nl is de banner geplaatst. Hopelijk doen er een hoop mensen aan mee!

 13. Ot van Daalen

  Dank voor alle reacties! Laat vooral weten (onder een pseudoniem als je wilt), dat je een banner hebt geplaatst of hebt gemaild. Dat geeft ons een indruk van het effect van de actie. Dank!

 14. Jeroen van der Gun

  Goede actie. Het manifest richt zich duidelijk en inhoudelijk op de kern van de zaak. Ik heb een partij gemaild en een advertentie voor jullie toegevoegd aan mijn setje fallback-advertenties op mijn website.

 15. Reinout

  Goede actie! Ik heb de banner geplaatst: http://www.privacybarometer.nl

 16. Gustaaf Leenders

  Prima actie! Het wordt tijd dat er iets gebeurt.

 17. Frank

  OOk een banner geplaatst op 3 maart 2010 17:16 uur.
  Ik vindt het een goede actie. Eindelijk een organisatie die zich inzet voor de privacy.

 18. bertboerland

  even in de strikte. ik run ads op mijn site en zou dus volgens deze cc lincense niet de banner mogen plaatsen?

  lijkt edge case maar wel een om voortaan rekening mee te houden? indien bezwaarlijk laat weten.

 19. Ot van Daalen

  Uiteraard geen probleem als je de banners plaatst, ook als je advertenties op je site hebt. Hoe meer aandacht hoe beter! Dank voor het steunen van onze campagne.

  Ot van Daalen

 20. Paula Anguita

  Fantastische banners! Ik ga ze zeker plaatsen!

 21. Paula Anguita

  Toch bizar… vandaag precies een jaar geleden begonnen de Franse protesten tegen Hadopi, de Franse wet die internetvrijheid ernstig wil beperken. Op Twitter en Facebook gingen avatars op zwart en ook in Second Life werden flyers en info verspreid. Fransisco van Jole besteedde er zendtijd aan in Radio Online.
  En nu… een jaar later is deze actie van BOF harder nodig dan ooit! Vinton Cerf, uitvinder van het IP protocol waarschuwde eind jaren tachtig al voor censuurgevaar als overheden zich internet zouden toeëigenen: internet moest ten alle tijden vrij blijven en daartoe richtte hij onder andere de ISOC op.
  Ik vind het beschamend dat we nu alsnog -en nog wel in het o zo “vrije” Europa- moeten knokken om deze vrijheid te behouden. Maar wat moet, dat moet en ik ben nog steeds erg blij dat BOF uit haar as is herrezen en deze strijd aanvoert!
  Mijn dank hiervoor is grenzeloos!

 22. Leon Burg

  Banner geplaatst, http://www.vrijbit.nl
  Succes!!!

 23. Daniel Khan

  Kan er ook een burgerintiatief genomen worden, om hier en handtekeningenactie op te starten, waarmee, altijd naar de kamer gegaan kan worden?

 24. Annemie

  Ik ben niet zo’n wiz kid dus… hoe plaats ik de banner op Hyves?

 25. Lone Nielsen

  Heb een mail gestuurd naar GroenLinks.
  Succes met deze actie!!

 26. Klaas

  Bedankt voor de actie, BoF. Ik heb gemaild naar alle negen (!) gelijste politieke partijen, en een aantal vrienden en bekenden gevraagd ook mee te doen. Nu, na ruim een uur, heb ik al enige reacties van mensen die zeiden ook te hebben gemaild.

 27. Ellen

  Kan het zijn dat de banner niet werkt onder MS Internet Explorer en wel onder Firefox?
  Verder zou ik een gewone BOF banner ook wel handig vinden. Kunnen jullie die ook aanbieden? (Ik vind wat jullie nu aanbieden wat lastig.)

 28. Dennis013

  Ik heb de banner ook geplaatst! SUcces met actie!

 29. Dick

  3 banners geplaatst, succes

 30. Alexander

  Ik heb 5 maart alle partijen geemaild, van 2 partijen heb ik antwoord. VVD kwam gelijk met een geautomatiseerd antwoord. De PVDA kwam 16 maart met een persoonlijker antwoord:

  Hartelijk dank voor uw bericht waarin u schrijft over het manifest voor digitale vrijheid. Ik heb dit manifest onder de aandacht van de programmacommissie gebracht. Op het congres van 25 april zal het verkiezingsprogramma worden vastgesteld. Daarna kunt u op onze website http://www.pvda.nl het verkiezingsprogramma vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.