Hoge Raad beperkt anonimiteit op internet

Internet Scriptieprijs

Gevraagd: nominaties Big Brother Awards 2005

Advocatenkantoor Brinkhof en XS4ALL Internet hebben de Internet Scriptieprijs in het leven geroepen voor de beste juridische scriptie op het gebied van internet en recht. De inzendtermijn voor de prijs sluit op 1 december 2005!

Het in aanmerking komende gebied Internet en Recht is zeer breed en omvat onderwerpen zoals: hate speech en vrijheid van meningsuiting online, IPTV en mediarecht, octrooiering van internettoepassingen, internationale internetregulering via ICANN en ITU, de bewaarplicht verkeersgegevens, regulering van internettoegangsdiensten door OPTA, P2P-bestandsuitwisseling, mededingingsvraagstukken op het gebied van bijvoorbeeld glasvezel of Voice-over-IP, auteursrecht en streaming en de journalistieke aansprakelijkheid van bloggers.

De beste scriptie wordt gekozen door een deskundige jury bestaande uit Nico van Eijk, hoogleraar media- en telecommunicatierecht aan de Universiteit van Amsterdam, Remy Chavannes (Brinkhof) en Judith van Erve (XS4ALL). De prijs wordt uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst op 24 februari 2006.

De hoofdprijs bestaat uit een geldprijs van 500 euro, een betaalde studentstage bij Brinkhof, een ADSL-aansluiting van XS4ALL ?n publicatie van de scriptie op www.internetscriptieprijs.nl.

Meer informatie over de voorwaarden van de Internet Scriptieprijs is te vinden op de website.

Dit artikel is automatisch geconverteerd uit het oude archief van nieuwsbrieven van Bits of Freedom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.