Besluit beveiliging tapgegevens in werking

Folderen tegen Welten verboden

Monitoren van callcentermedewerkers beperken

Het Amsterdamse raadslid Jupijn Haffmans (Amsterdam Anders/ De Groenen) is op 19 juni in de Kalverstraat in Amsterdam door de politie opgepakt wegens het folderen tegen hoofdcommissaris Welten. Het raadslid riep in de folders op “niet te wijken voor hoofdcommissaris ‘Big Brother’ Welten die het liefst een cordon om de stad zou leggen”. Haffmans wilde daarmee protesteren tegen het plan voor een virtuele slotgracht dat Welten eerder in een beleidsnota van de Raad van Hoofdcommissarissen voorstelde. Op de flyer stond “Wijk af! Wijk niet voor Welten.”

Agenten sommeerden hem te stoppen, volgens Haffmans “omdat ze vonden dat ik niet tegen de politie mocht demonstreren”. Na zijn weigering werd het raadslid geboeid afgevoerd. Volgens de politie ging het om een misverstand en was het de agenten niet bekend dat het raadslid zonder vergunning zijn mening mag uiten.

  • Parool: ‘Ik mocht niet protesteren tegen de politie, zeiden ze’ (20.07.2005)

Dit artikel is automatisch geconverteerd uit het oude archief van nieuwsbrieven van Bits of Freedom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.