Databank vingerafdrukken alle Nederlanders

Bezwaarplicht

CBP kritisch over nieuwe wet terrorisme bestrijding

De internetproviders XS4ALL en BIT zijn, met steun van Bits of Freedom, een nieuwe campagne begonnen tegen de bewaarplicht verkeersgegevens. De leden van het Nederlands parlement worden allen opgeroepen gehoor te geven aan de bezwaarplicht tegen de bewaarplicht. Alle Kamerleden hebben daarom een t-shirt met de tekst www.bezwaarplicht.nl gekregen.

Minister Donner heeft het parlement in december 2004 een rapport toegestuurd van KPMG waaruit blijkt dat de uitgebreide bewaarplicht internetproviders vele miljoenen euro’s gaat kosten. XS4ALL en BIT willen graag dat het parlement de minister vraagt om dit KPMG-rapport in te brengen in die discussie binnen de EU, en namens Nederland te pleiten voor een volledige vergoeding van deze kosten.

De Tweede Kamer is nog in afwachting van een brief van minister Donner waarin de noodzakelijkheid en de kosten van een eventuele bewaarplicht worden toegelicht.

Dit artikel is automatisch geconverteerd uit het oude archief van nieuwsbrieven van Bits of Freedom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.