Vingerafdruk en gezichtsherkenning in paspoort

Donnerabilia

Hustinx wordt Europees Toezichthouder

In antwoord op schriftelijke vragen in de Eerste Kamer over het wetsvoorstel ‘Vorderen gegevens telecommunicatie’, geeft Donner hoog op van de voordelen van nieuwe automatisering bij het openbaar ministerie. Binnenkort weet het OM hoeveel vorderingen hij eigenlijk doet.

“Voor de verkeersgegevens geldt dat het, na de ingebruikneming door het openbaar ministerie van het nieuwe geautomatiseerde systeem Geïntegreerd processen systeem (GPS), mogelijk zal zijn om inzicht te krijgen in de aantallen vorderingen van verkeersgegevens. Dit bevordert de transparantie van de toepassing van deze bevoegdheden.”

  • EK, 2003­2004, 28059, nr. A, p. 11

Dit artikel is automatisch geconverteerd uit het oude archief van nieuwsbrieven van Bits of Freedom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.