The enemies of the internet

Nieuwe Eurowob

Staat gaat in hoger beroep inzake betuwe-route.nl

De Commissie vrijheden en rechten van de burger, justitie en binnenlandse zaken van het Europees parlement heeft een ontwerp regeling aangenomen voor de toegang tot documenten in de Europese Unie. De tekst is het resultaat van vijf maanden durende geheime onderhandelingen binnen de EU.

Hiermee zijn eerdere voorstellen, waarin hele categorieen documenten per definitie geheim zijn, van de baan maar het compromis is al heftig bekritiseerd door diverse civil society organisaties omdat het een teruggang betekend in vergelijking met bestaande regelingen voor toegang tot documenten. Ook maakt de EU met de nieuwe regeling zijn beloftes in het Verdrag van Amsterdam niet waar.

Onder andere Statewatch, de European Federation of Journalists en de European Citizens Action Service hebben bovendien de niet-openbare en geheime totstandkoming van de voorgestelde regeling afgewezen.

http://www.statewatch.org/news/2001/apr/13openletter.htm

Dit artikel is automatisch geconverteerd uit het oude archief van nieuwsbrieven van Bits of Freedom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.