Staat gaat in hoger beroep inzake betuwe-route.nl

Cyber-crime verdrag passeert COE Assemblee

Overheid dwingt TTPs bij toegang tot crypto berichten

Het ontwerp Cyber-crime verdrag is op 24 april door de Assemblee van de Raad van Europa aangenomen. Het ontwerp gaat nu terug naar het comité van experts (PC-CY) en zal tegen het einde van dit jaar gereed zijn voor ondertekening volgens de planning van de Raad van Europa. De opmerkingen van de Assemblee zijn niet-bindend.

Zowel marktpartijen als privacy en burgerrechten organisaties hebben grote kritiek geuit op het verdrag. De inhoud van het verdrag komt vrijwel alleen tegemoet aan de wensen van politie en justitie en schenkt weinig aandacht aan privacy van burgers. Ook het gesloten proces waarin het verdrag tot stand is gekomen is alom bekritiseerd.

Dit artikel is automatisch geconverteerd uit het oude archief van nieuwsbrieven van Bits of Freedom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.