Goldwin lezing 2018
RightsCon

Godwin-lezing: Nani Jansen Reventlow

35C3: December 27 – 30

Een lezing waar het heden wél mag worden vergeleken met de Tweede Wereldoorlog. Dat is de Godwin-lezing die Bits of Freedom samen met De Correspondent en ARTIS organiseert op Bevrijdingsdag. In 2018 sprak Amade M’charek over genetica als identiteitsmachine, de lezing van Maxim Februari in 2016 ging over het morele karakter van data, en Cory Doctorow trok in 2015 historische parallellen tussen de NSA en de Stasi.

De spreker voor 2019 is… Nani Jansen Reventlow! Deze mensenrechtenjurist is directeur van het Digital Freedom Fund en verantwoordelijk voor een aantal baanbrekende overwinningen in de rechtszaal op het gebied van vrijheid van meningsuiting. Ook is zij verbonden aan het Berkman Klein Center for Internet & Society van Harvard University en doceert zij recht aan Columbia Law School.

In haar lezing zal zij vertellen over het belang en de kracht van strategische rechtszaken vóór privacy. Zoals het Nederlandse initiatief Urgenda met succes de staat aanklaagde omdat die burgers niet genoeg beschermde tegen de risico’s van klimaatverandering, zo ontdekken burgers en activisten dat zij op deze manier, via de rechter, ook de digitale rechten voor veel mensen kunnen waarborgen. Nani is voorvechter en aanjager van deze ontwikkeling.

Lees hier meer en koop hier alvast je kaartjes! (Of doe dat aan de kassa van ARTIS, waar je desgewenst met cash kunt betalen. We gaan waarschijnlijk uitverkopen, dus wachten tot de avond zelf is risicovol.)

Godwinlezing
zo. 05 mei 2019
Amsterdam

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.