IMPAKT Event: Internet, data and democracy

Digitalisering, algoritmes en camera’s in Amsterdam

De erfenis van Assange

Burgemeester Halsema van Amsterdam heeft bijzonder hoogleraar planologie aan de UvA Zef Hemel gevraagd om een toekomstbeeld van de binnenstad te schetsen. Tot 17 juni verblijft Hemel in de Oude Kerk. In die periode zijn daar 12 publieksavonden. Elke avond komt een ander thema aan bod. De thema-avond Digitalisering, algoritmes en camera’s vindt plaats op 27 mei van 20.00 tot 21.30 uur.

Welke invloed hebben digitale middelen – schermen, oordopjes, interfaces – op ons verplaatsingsgedrag? Gaan algoritmes ons dagelijks leven bepalen? Gaan ze niet alleen onze bankrekening, maar ook ons reis- en winkelgedrag sturen? En hoe worden we daarbij gevolgd: door camera’s en sensoren? Wordt het veiliger, beter, overzichtelijker? Of juist drukker, chaotischer, anoniemer?

Gasten: Martijn de Waal en Ger Baron

Martijn de Waal is lector Play & Civic Media aan de Hogeschool van Amsterdam. Daarnaast is hij oprichter van The Mobile City, een onafhankelijke groep die onderzoek doet naar mobiele media en stedelijk ontwerp. Zijn stelling is dat media architectuur de waarde van publieke ruimtes voor verblijf en ontmoeting kan verbeteren.

Ger Baron is sinds 2014 Chief Technology Officer van de gemeente Amsterdam. Met een klein team probeert hij antwoord te vinden op de vraag wat Amsterdam moet doen met de technologische innovaties die op haar afkomen.

Aanmelden hoeft en kan ook niet. Wilt u meer informatie over deze thema-avond? Kijk dan op amsterdam.nl/visiebinnenstad of neem contact op met Eva Plijter van de gemeente Amsterdam, via e.plijter@amsterdam.nl.

ma. 27 mei 2019
Oude Kerk, Oudekerksplein 23 in Amsterdam

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.